Cornelia Catangă a murit la 63 de ani. Cântăreața avea COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 martie 2021, 10:57

Artista Cornelia Catangă a murit la vârsta de 63 de ani, după ce a contractat noul coronavirus. Anunțul decesului a fost făcut de jurnalista Mara Bănică, pe pagina sa de Facebook. Conform jurnalistei, Cornelia Catangă, care era internată la Spitalul Universitar din Capitală, a făcut un stop cardio-respirator.

Cornelia Catangă a murit la 63 de ani. Cântăreața avea COVID-19

„Din păcate, Cornelia Catangă s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardio-respirator suprapus cu un COVID a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică în mediul online. În vara anului 2019, artista a suferit un stop cardio-respirator și avea montat un stent la inimă.

Potrivit Best Music, Cornelia Catangă s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și a fost nepoata violonistei Maricica Catangă. În 1964, Cornelia a început să cânte la acordeon, iar în 1966 a cântat pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).

Cine a fost Cornelia Catangă

Din 1967, solista a cântat la nunți, botezuri și petreceri. Catangă a făcut primul pas spre celebritate în anul 1969, după ce a participat la o preselecție la Casa de Creație din Buzău. Aici a fost descoperită de Doina Badea, cu care a colaborat un an, ca solist instrumentist (acordeon) în cadrul formației acesteia de turneu.

În 1971 a cântat pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar în perioada 1972 — 1978, a început să cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Nasturică.

Citește și:

Cât costă cizmele purtate de Klaus Iohannis la acțiunea de plantat copaci de la Dăbuleni

EXCLUSIV Alexandra Dinu, confidențele uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României

Irina și Răzvan Fodor, mesaje emoționante pentru fiica lor. Diana a împlinit 10 ani

În 1979, Catangă a cântat pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 a avut primul spectacol la Sala Polivalentă (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel).

Din 1986 a început turneele în străinătate, în special Israel, dar și Berlin. A lansat primul LP în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu. După 1995 a înregistrat colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin și Loredana Groza, dar a continuat colaborările și cu Nicolae Nițescu și Florica Roșioru.

Foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter