Cele mai mari controverse de la gala premiilor Oscar: De la palma lui Will Smith la intrusul gol-goluț / Video

De Oana Savin, pe Ultimul update Sâmbătă, 11 martie 2023, 11:38

Gala premiilor Oscar se apropie rapid, iar lumea întreagă așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce se va mai întâmpla și anul acesta pe scena mult așteptatelor statuete. Câștigătorii celei de-a 95-a gală Oscar 2023 vor fi anunțați luni dimineață, după ora 03.00, în cadrul ceremoniei organizate în Los Angeles la Dolby Theatre.

Cu mult înainte de palma dată de Will Smith lui Chris Rock, în timpul galei de anul trecut, au existat numeroase scandaluri și controverse la premiile Oscar.

De la citirea câștigătorului greșit până la gazde înfiorătoare și refuzarea premiului, să aruncăm un ochi către cele mai controversate momente din istoria premiilor Academiei Americane de Film.

Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock

În cel mai mare scandal care a apărut vreodată în cadrul acestui eveniment, Will Smith a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock, după ce comediantul a făcut o glumă despre soția actorului, Jada Pinkett Smith, care s-a ras pe cap. Incidentul a avut loc în timpul galei din 2022 a Oscarurilor. Pinkett Smith suferă de alopecie.

Mai târziu, Will Smith a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor pentru performanța sa din fimul „Regele Leu”.

În urma acestui incident, celebrului actor i s-a interzis să mai participe la evenimentele Academiei pentru următorii 10 ani.

Plicul greșit

În anul 2017, Oscarurile au avut parte de o seară de neuitat. La La Land a fost declarat câștigător la categoria Cel mai bun film, de către prezentatorii Warren Beatty și Faye Dunaway. În realitate, câștigător era „Moonlight”. Însă prezentatorilor le-a fost dat plicul cu câștigătoarea la categoria Cea mai bună actriță (Emma Stone pentru rolul din La La Land), notează ET Online.

Gafa a fost explicată, iar echipa Moonlight a urcat pe scenă, unde producătorul La La Land, Jordan Horowitz, le-a înmânat statueta.

Citește și: Un actor care joacă într-un film nominalizat la premiile Oscar s-a întors să lucreze la Starbucks: „Este plăcut”

Citește și: Cinci motive pentru care Austin Butler ar putea câștiga premiul pentru cel mai bun actor la Oscar 2023

Marlon Brando a refuzat premiul la gala Oscar din 1973

În 1973, legendarul actor Marlon Brando a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor pentru rolul lui Vito Corleone în filmul iconic, Nașul. Dar Brando a refuzat să participe la show și să accepte premiul. În locul lui a trimis-o pe actrița și activistul nativ american Sacheen Littlefeather. Tânăra actriță a adus o scrisoare scrisă de Brando, unde scria că nu a participat la gala Oscar pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat nativilor americani de către industria filmului.

Littlefeather a fost atunci huiduită de unele dintre celebritățile prezente în sală în timp ce vorbea. Mai târziu, actrița le-a spus reporterilor că actorul John Wayne ar fi fost reținut de șase agenți de securitate pentru a-l împiedica să urce pe scenă.

În iunie 2022, la aproape 50 de ani de la acest incident, Littlefeather a primit scuze oficiale de la Academia America de Film pentru tratamentul primit în acea seară. Actrița a murit câteva luni mai târziu.

John Travolta a greșit numele unei artiste

Anul 2014 a fost unul memorabil… mai ales pentru John Travolta. Actorul a urcat pe scena Oscarurilor pentru a anunța performanța cântăreței Idina Menzel. Travolta i-a stâlcit numele, spunând că pe scenă va urca Adele Dazeem. Momentul a devenit viral.

Menzel a vorbit mai târziu despre această greșeală, spunând că a avut la dispoziția doar 8 secunde pentru a-și revenit înainte de a urca pe scenă pentru a cânta „Le it go”, din filmul „Frozen”.

În timpul unei emisiuni, artista a glumit despre greșeala lui John Travolta: „A fost cel mai grozav lucru care mi s-a întâmplat vreodată”.

Citește și: Cine prezintă gala Premiilor Oscar 2023. Se schimbă tradiția, după ce Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock

Citește și: Premiile Oscar 2023. Lista completă a nominalizărilor

Intrusul gol-goluț care a urcat pe scena premiilor Oscar

În anul 1974, gazda David Niven se afla pe scenă și o prezenta pe Elizabeth Taylor când un bărbat dezbrăcat, Robert Opal, un fotograf american, a urcat pe scenă în timpul transmisiunii live. Niven a râs în momentul în care publicul a aplaudat, spunând: ”Doamnelor și domnilor, asta era aproape sigur să se întâmple. Dar nu este fascinant că, probabil, singurul râs pe care acel om îl va primi vreodată este când se dezbracă și își arată neajunsurile?”

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter