Ce sacrificii a făcut Anca Neacșu (A.S.I.A.) de dragul carierei: „Câștigam atât de mulți bani că nu mai știam de noi” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 28 aprilie 2023, 12:46

Anca Neacșu, membra trupei A.S.I.A., vorbește despre sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru a simți gustul succesului și povestește că, atunci când a început să cânte cu colegele din formație, nu reușea să își mai vadă familia decât o dată la câteva luni.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Anca Neacșu își amintește ce a însemnat pentru ea perioada de succes a trupei A.S.I.A. . Recunoaște că nu înțelegea ce i se întâmplă și spune că, alături de colegele de trupă, susținea o mulțime de concerte, câștiga enorm și trăia cu senzația că toate fetele de vârsta lor sunt la fel.

Anca Neacșu povestește și despre cel mai dureros moment al vieții ei, moartea tatălui. Cu sinceritate, recunoaște că și-a asumat toate greșelile pe care le-a făcut, iar când vine vorba despre lucru pe care nu le-ar face niciodată, Anca spune deschis: „nu aș tăia pește în viața mea și nu aș jumuli găini”. Cunoscuta cântăreață declară că nu a ținut dietă niciodată și că nu i-a plăcut sportul, dar a știut cum să se îmbrace ca să mascheze un kilogram, două în plus. Anca Neacșu își amintește că, atunci când a urcat prima dată pe scenă, îi tremurau picioarele îngrozitor iar la liceu era cea mai timidă fată.

Anca Neacșu: “A.S.I.A. a fost un tren care ți se oferă o singură dată în viață”

Trupa A.S.I.A. s-a reunit surprinzător. Cum te simți să fii din nou, pe scenă, alături de colegele tale?

Mă simt extraordinar, nu credeam că se va mai reface trupa. Ne-am reunit de maxim 3 ori, la ocazii speciale. Acum însă am refăcut trupa, mergem mai departe să cântăm împreună. Niciuna din noi nu s-ar fi gândit la asta, dar am reușit să ne regăsim.

Înainte de orice vreau să-ți spun că pe noi ne bucură întâlnirea noastră în primul rând. Avem atâtea de povestit din urmă, amintiri, râdem și glumim. Suntem repezite, avem multe de spus și mereu venim mai devreme ca să terminăm discuțiile. Este surpriza vieții reunirea trupei A.S.I.A. .

“Lumea zice că am făcut istorie”

S-a schimbat cu ceva publicul de acum 15 de ani?

Lumea zice că am făcut istorie, dar atunci, pe vremea aceea, nu realizam. Piesele au rămas și vor rămâne mereu, se cântau singure cum ar fi. De aia ne-am reunit, să le cântăm noi din nou. Publicul de atunci s-a maturizat odată cu noi. Și pe lângă ei avem și publicul tânăr acum, asta da surpriză. Eu cânt și singură, dar programul meu conține și un colaj A.S.I.A. . Am fost la Cluj, într-un club, și acolo erau numai puști de 18 ani. Au cântat vers cu vers, cu mine, toate piesele.

Ce te-a impresionat cel mai tare la această reunire și revenire?

Prima dată ne-am întâlnit în 22 octombrie, la Sala Palatului. 10 minute, cât am cântat, s-a făcut liniște în sală. Lumea a aprins toate brichetele, nu mai respirau parcă, și nouă ne-au dat lacrimile. După atâția ani eram pe scenă toate patru, una lângă alta, și s-a creat o energie extraordinară.

Citește și: Iana Novac demontează scandalul A.S.I.A. la FRESH by UNICA și face dezvăluiri neștiute despre Irina Nicolae / Exclusiv

Citește și: Scandalul din trupa A.S.I.A continuă. Sorana, către Irina Nicolae: „Vrei adevăr și asumare? Spune-le oamenilor de ce ai plecat din trupă”

Citește și: Cine este soțul milionar al artistei Irina Nicolae, fostă componentă A.S.I.A. Sunt căsătoriți de 7 ani și au împreună o fetiță

Citește și: Cum arată fiica milionarului Gianluca Vacchi la aproape trei ani de la operația la față. Blu Jerusalema s-a născut cu „gură de lup”

Anca Neacșu, în copilărie: “Eram șefa copiilor de la bloc”

Ce-ti plăcea să faci când erai copil?

Acum o să zici că exagerez, dar să știi că eram șefa copiilor de la bloc. Îmi plăcea să fac spectacole cu ei. Adevărul e că mergeam la o grămadă de școli de muzică, țin minte că nu aveam timp niciodată de joacă. Făceam pian, violoncel, cântam la cor. Îmi mai dădeau violonceul acasă și în weekend, ca să studiez. Dar când aveam timp dădeam spectacole în scara blocului, îmi plăcea să organizez tot. Când era totul gata chemam părinții care se uitau la noi, ne aplaudau, eram tare mândră.

Anca Neacșu în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Anca Neacșu, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

Când aveai nevoie de sfaturi la cine te duceai, la mama sau la tata?

Mă duceam la sora mea. Suntem trei frați, eu sunt cea mai mică, fratele este mijlociu și sora mea este cea mare. Din când în când ne mai adunăm acum, mama și noi două, facem seri de fete. Sor-mea m-a învățat să mă dau cu tuș la ochi iar când eram mică îi spuneam toate problemele mele. Ea era psihologul meu.

Cum te distrai cu sora și fratele tău când erați mici?

Fratele meu îmi lua de fiecare dată păpușile și mi le strica, dar mama îmi lua apărarea. Stăteam în Tulcea, la bloc, la etajul 4, și aruncam cu cireșe în trecători. Când eram mici, tata se ocupa de toate livezile din Tulcea, așa că aveam în garaj lăzi cu toate fructele, pe care le aruncam în capul vecinilor. Într-o zi am supărat un trecător care a venit la ușa să vorbească cu mama. Dar ne iubeam, ca și acum. Fratele meu este pâinea lui Dumnezeu.

Anca Neacșu: „Secretara mi-a spus că sunt peltică și sâsâită și că domnul profesor nu mă va primi, am plecat plângând”

Cum a fost prima dată când ai urcat pe scenă? Îți mai aduci aminte emoțiile de atunci, vreo întâmplare?

Când am mai crescut mi-am dorit să cânt cu vocea, așa că m-am dus la Școala Populară de Artă, să caut un profesor pe care-l doream eu. Secretara mi-a spus că sunt peltică și sâsâită și că domnul profesor nu mă va primi, am plecat plângând.

Până la urmă m-am înscris la el și am devenit cea mai bună elevă din clasă. După succesul cu trupa A.S.I.A. și-a numit clasa de canto cu numele meu, Anca Neacșu. M-a impresionat foarte tare acest gest. Când a murit nu am putut să ajung la înmormântare, dar am trimis tot ce era nevoie. Nu mi s-au întâmplat lucruri mărețe în viața mea și de aceea acest gest, de a numi clasa după numele meu, mi s-a părut extraordinar.

Îmi tremurau picioarele îngrozitor, noroc că erau pantalonii largi”

Iar prima dată când am urcat pe scenă aveam niște pantaloni negri, largi, de mătase, și o bluză la fel. Îmi tremurau picioarele îngrozitor, noroc că erau pantalonii largi. Eram emoționată și leșinată, mai ales că a venit tot cartierul să mă vadă, gașca ‘antrenată’ de mine de mică (n.r.râde).

Ai făcut parte și faci dintr-o formație legendară pentru publicul din România. Ce a însemnat asta, la momentul acela, pentru voi?

Nu mi-am dat seama pentru că aveam 19, 20 de ani când am intrat în trupa asta. Domnul profesor ne trimitea la toate festivalurile, iar visul oricărui cântăreț era să ajungă la Festivalul de la Mamaia. La un concurs de genul acesta m-a văzut Adrian Ordean. Cu banii câștigați la Suceava am zis gata, mă duc să-mi facă o piesă. Asta era visul meu, să-mi facă o piesă în primă audiție. Când am ajuns la el mi-a spus că mă știe de la festivaluri și mi-a făcut piesa fără să-mi ia bani. Eu am fost prima fată găsită din trupa A.S.I.A. .

Eram backing vocals în trupa ‘Schimbul 3’, fostul ‘Compact’. După 2, 3 ani s-a făcut trupa A.S.I.A. . Eu cu Irina deja existam, le-au adus pe Anemona și Sorana. Eram micuțe pe atunci, nu ne dădeam seama ce se întâmplă. Câștigam atât de mulți bani și aveam atâtea concerte că nu mai știam de noi. Aveam  programul în care scriam inclusive tezele pe care le aveam, programările la dentist.

Și succesul cum l-ai gestionat?

Cum spunea, eram non-stop ocupate și credeam că toate fetele de vârsta noastră sunt la fel. Eu am realizat ce înseamnă succesul după, pentru că a venit atât de repede. Eram cele mai cerute, trăiam tot timpul pe drumuri spre concerte, intrasem într-o vâltoare. A.S.I.A. a fost un tren care ți se oferă o singură dată în viață.

Anca Neacșu, o femeie de succes . Sursă foto: Arhivă personală
Anca Neacșu, o femeie de succes. Sursă foto: Arhivă personală

“Gustul succesului le acoperă pe toate și nu mai contează nimic”

Te-a ‘obosit’ vreodată succesul?

Sigur că da, dar astea sunt sacrificiile pe care omul le face. În anumite momente din viață trebuie să facem și sacrificii. Eu îmi vedeam familia o dată la câteva luni pentru că nu aveam timp, nu existau două zile legate ca să mă pot vedea cu ei. Dar gustul succesului le acoperă pe toate și nu mai contează nimic.

“Cel mai greu a fost atunci când a murit tata”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta?

Cel mai greu a fost atunci când a murit tata.  După asta au mai urmat, cum este în viața fiecărui om. Dar cel mai greu a fost când l-am pierdut pe tata. Apoi pe bunica mea.

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Defectul și calitatea mea ar fi că am încredere în oameni. Lumea din ziua de azi este din ce în ce mai superficială. Eu știu mereu că am avut încredere după care am regretat, dar lucrul asta poate fi și o calitate. Lumea spune despre mine că sunt o persoană organizată, punctuală, loială, fidelă. Orice prieten al meu se poate baza pe discreția mea. Ca defecte, am mai descoperit că nu pot să spun NU.

Ce nu știe lumea despre tine?

Aveam mai demult o pasiune, să stenodactilografiez. Și acum, când îmi iau notițe, mai scriu în steno. De câțiva ani mă pasionează make-up-ul, mi-am făcut un colț în casă, arată ca un magazine de cosmetice. Fac machiaje profesionale dar doar mie. Îmi place foarte tare și designe-ul de interior, seara adorm cu programe de decorat case.

Ce nu ai face niciodată în viața ta?

Nu aș tăia pește în viața mea și nu aș jumuli găini. Dar nu spun niciodată niciodată, nu se știe ce poate să-ți ofere viața.

Când ai dezamăgit cel mai tare?

Să știi că nu-mi aduc aminte să fi dezamăgit pe cineva în viața mea, sunt atentă la lucrurile astea. Dar pe mine m-am dezamăgit, din cauza încrederii în oameni. Poate am mai deranjat anumite persoane, dar de dezamăgit nu, mă gândesc de două ori înainte, ca să nu ajung într-o astfel de situație.

Ai vreun regret, în plan personal? Și profesional?

Nu cred că regret ceva, chiar dacă am mai zis asta. Eu am făcut alegerile, mi le-am asumat și consider că fiecare om trebuie să-și asume alegerile pe care le face.

Anca Neacșu spune că nu este adepta dietelor: „Mănânc o ciocolată întreagă”

În formă cum te menții? Ții vreo dietă, ai anumite alimente pe care nu le consumi, faci sport?

Niciodată în viața mea nu am ținut vreun regim și nu am mers la sala pentru că nu îmi place. De câte ori am avut încercări m-a ținut 2, 3 zile. Nu sunt vreo sportivă, nu sunt adepta apei plate cu lămâie, niciodată nu am fost. Dacă vin seara acasă și am poftă de ceva dulce, mănânc o ciocolată întreagă. Dacă vreau să mănânc 5 prăjituri, mi le cumpăr și mănânc din toate. Dar nu te gândit că am metabolismul foarte bun, se mai pune și pe mine. Trebuie să fi un om cu capul pe umeri și să știi ce să pui pe tine, ca să te avantajeze.

În încheiere, ne poți spune ce proiecte ai pentru anul acesta?

Anul acesta nu am ceva ieșit din comun, îmi continui cariera solo în paralel cu trupa, sper să se întâmple totul bine. Piese noi, să ne meargă bine. Am avut un succes enorm la Sala Palatului.

Foto: Instagram/Facebook/ Arhivă personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter