Ce nume de familie va avea Meghan Markle, după căsătoria cu Prințul Harry

De Adina Radu, pe
Prințul Harry, al cincilea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii, se va căsători cu Meghan Markle în primăvara anului viitor, iar una dintre necunoscute este și numele actriței după nuntă.

Numele complet al actriței din „Suits” este Rachel Meghan Markle, iar după căsătorie ea se va schimba în Rachel Meghan Mountbatten – Windsor, potrivit istoricului regal Carolyn Harris. Descendenții Reginei Elisabeta a II-a poartă numele de Windsor, precum și numele Mounbatten, după numele soțului ei – Prințul Philip.

Până în 1917, Familia Regală din Marea Britanie nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit doar numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York, până când Regele George al V-lea a decis să schimbe această tradiție.

Inițial, Regele George făcea parte din Casa Saxa – Coburg – Gotha și, pentru că era de proveniență germană, a decis să îl schimbe în timpul Primului Război Mondial, din cauza sentimentelor anti-germane, cu numele de Winsdor, după unul dintre castelele aflate în proprietatea Familiei Regale. Regele George al V-lea nu a schimbat doar numele dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei cu sânge albastru să poarte numele de Winsdor.

Urmașul la tron al lui George al V-lea a fost George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a. George al VI-lea a devenit, în anul 1949, primul conducător al Commonwealth-ului (asociaţie voluntară a 53 de state suverane, dintre care cele mai multe au fost colonii britanice sau teritorii dependente ale acestor colonii), iar după moartea sa, în anul 1952, Elisabeta a II-a l-a urmat la conducere.

În anul 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prinț al Greciei și al Danemarcei, care a fost înrolat în Marina Regală Britanică. Drept rezultat, numele Familiei Regale este Mountbatten – Winsdor, deși nu este obligatoriu pentru ei să îl folosească.

„Odată căsătoriți, Meghan se va semna doar cu Meghan, fără nume de familie. Așa cum Harry se semnează doar cu Harry”, spune expertul regal Marlene Koenig.

Koening a mai explicat faptul că atunci când prinții William și Harry erau la școală foloseau numele de Wales, după tatăl lor Charles, care este Prințul de Wales. Și Prințul George este înregistrat la școală cu numele de familie Cambridge, deoarece tatăl lui, William, este Duce de Cambridge.

După nuntă, Meghan Markle va purta titlul de „Ducesă de Sussex”, în timp ce Prințul Harry va fi „Duce de Sussex”. De asemenea, referințele la Meghan Markle se vor face sub titulatura de „Alteța sa Regală”, odată ce va intra în familia Regală a Marii Britanii.

Citește și – Prințul Harry și Meghan Markle, primul interviu după anunțarea logodnei

Citește și – Cum arată familia lui Meghan Markle

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter