Catherine Zeta-Jones, dezvăluiri despre Morticia Addams: „Nu am vrut să fie o caricatură animată”. Tot ce trebuie să știi despre serialul „Wednesday”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 25 noiembrie 2022, 13:16

Catherine Zeta-Jones este una dintre cele mai mari actrițe de la Hollywood. Aceasta a reușit, încă o dată, să își arate valoarea în cea mai nouă producție Netflix, serialul „Wednesday”, în regia lui Tim Burton.

Catherine Zeta-Jones a fost aleasă de Tim Burton să îi dea viața unuia dintre cele mai emblematice personaje: Morticia Addams. Iar răspunsul ei a venit foarte repede: „Când trebuie să mă urc în avion?”. Și asta pentru că, spune Catherine Zeta-Jones, aștepta de mult timp să colaboreze cu marele regizor.

Catherine Zeta-Jones, despre personajul Morticia Addams: „Nu am vrut să fie o caricatură animată”

Puține persoane nu au auzit de celebra familie Addams, cu ciudățeniile lor, dar cu iubirea lor infinită pentru cei dragi. Astfel că, ideea de a interpreta unul din membrii acestei familii interesante i s-a părut o ocazie unică în viață actriței de la Hollywood.

„Pentru mine, Morticia este o figură matriarhală emblematică. Atunci când te gândești la Morticia Addams, și asta indiferent de generație, de la nepoata mea care este foarte tânără la bunica mea care este foarte bătrână, ai o idee cine este și chiar și cum arată. Este figura matriarhală într-o familie aiurită, disfuncțională, dar adorabilă și plină de viață”, a descris-o Catherine Zeta-Jones pe Morticia, personajul din serialul „Wednesday”.

De asemenea, Zeta-Jones a afirmat că îi place foarte mult acest personaj, deoarece „trăiește în subconștientul tuturor”.

„Eu am avut ocazia să creez propria mea versiune. Nu am vrut să fie o caricatură animată, în costum de Halloween. Mi-am dorit să-i descopăr esența de mamă a doi copii, care este extrem de îndrăgostită de soțul ei, dar și să-mi las amprenta fără să mă îndepărtez prea mult de personajul Morticia pe care mi-l imaginez atunci când închid ochii”, a precizat actrița.

Colaborarea cu Tim Burton, un vis împlinit pentru Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones spune că întotdeauna și-a dorit să colaboreze cu Tim Burton și nu a avrut sub nicio formă să rateze această ocazie în momentul în care i s-a propus să o întruchipeze pe Morticia Addams.

„Când m-a sunat Tim Burton ca să mă întrebe dacă aș vrea să mă gândesc la rolul Morticiei Addams, prima mea replică pentru Tim a fost: „Dă-mi voie să-ți spun că, și dacă mi-ai cere să citesc cartea de telefon, aș face-o din tot sufletul.”  Așadar faptul că el și-a dorit să mă invite în universul WEDNESDAY pe care l-a creat, să contribui la felul în care își va lăsa amprenta proprie asupra unei familii atât de legendare și mi-a oferit oportunitatea de a o întruchipa pe Morticia au fost pentru mine o mare plăcere. Am întrebat doar când trebuie să mă urc în avion”, a povestit ea.

Pe celebrul regizor îl consideră „un adevărat vizionar”.

„Ador umorul lui. Îmi place felul în care regizează, pentru că toate indicațiile sunt foarte clare și bine țintite. Nu folosește mai multe cuvinte decât este cazul. Reușește să creeze o lume în care, ca actor, pur și simplu pătrunzi și jumătate din treabă este deja făcută. (..) Pot să spun că „a lucra cu Tim se află pe lista lucrurilor pe care mi-am propus să le realizez și că mi-aș dori să fac parte din gașca lui”. (..) Pășeai pe un platou și realizai că totul este în stilul lui Tim Burton. Și știu o grămadă de oamenii, dintre care unii mi-au scris pe rețelele sociale, care sunt absolut captivați de viziunea lui Tim Burton”, a subliniat Catherine Zeta-Jones.

Totodată, aceasta a povestit că pe platourile de filmare, cu toții se simțeau ca o adevărată familie.

Catherine Zeta-Jones, fascinată de Jenna Ortega: „Este un vis”

Jenna Ortega a obținut rolul principal al serialului difuzat de Netflix, Wednesday. Despre colaborarea cu tânăra actriță, Catherine Zeta-Jones are doar cuvinte de laudă. Spune că o mai văzuse în trecut în alte roluri și a știut că va aduce un plus acestui personaj emblematic. Mai mult, Zeta-Jones o consideră pe Ortega „o actriță minunată”.

„Ea nu o imită pe Wednesday, ci este complet absorbită de acest personaj, căruia i se dedică în totalitate. În primul rând, a reușit să facă din acest rol ceva unic, în condițiile în care a păstrat atât de multe din celebrele trăsături ale lui Wednesday. Jenna are un simț al umorului sec și a reușit să încorporeze asta în personajul ei. Este un vis”, a spus actrița.

După ce a colaborat cu mai multe tinere actrițe de-a lungul carierei sale, Zeta-Jones spune despre Jenna Ortega că este „cu adevărat specială”.

„Pentru acest serial, are parte de cel mai dificil program pe care l-a avut vreodată orice actor cunoscut de mine. Pur și simplu apare în toate scenele și vine pregătită cu idei și este amuzantă și creativă. Chiar este un vis”, a dezvăluit Catherine Zeta-Jones.

Wednesday, adusă în secolul XXI

Familia Addams este una dintre cele mai ciudate, mai amuzante și mai interesante familii din lume. Dar serialul Wednesday se concentrează asupra fiicei îndrăgitei familii, Wednesday.

Despre relația dintre tânără și familia sa a vorbit Catherine Zeta-Jones care spune că au inclus „toate defectele și momentele de nebunie ale unui relații dintre o mamă și o fiică, elemente pe care le cunoaște orice mamă și orice fiică”.

„Am încorporat această dinamică atât de amuzant de interpretat, dar familia Addams este una extrem de unită, cea mai disfuncțională din lume, dar și, până la urmă, cea mai modernă. Membrii familiei sunt deschiși, au o gândire foarte liberală, iar copiii au fost crescuți într-o lume absolut nebună, liberală și ciudată”, a explicat actrița.

Mai mult, Catherine Zeta-Jones a mărturisit că de mică și-a dorit să facă parte din legendara familie Addams „pentru că este ușor ciudată, dar membrii ei par să fie fericiți așa nebuni cum sunt”.

În serial joacă și actorul român Geroge Burcea, care îl interpretează pe Lurch, majordomul familiei Addams. O parte din scene au fost filmate în România.

Vezi în Galeria FOTO imagini de pe platourile de filmare ale serialului „Wednesday”, difuzat de Netflix.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter