Care este adevărată cauză a morții lui Bogdan Stanoevici

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 ianuarie 2021, 16:13
Bogdan Stanoevici a murit marți, 12 ianuarie 2021, iar cauza decesului său a produs în spațiul public o serie de speculații. Unii au spus că actorul a murit din cauza COVID-19, alții au fost de părere că l-a răpus infectarea cu o bacterie intraspitalicească. Jurnalistul Mirel Curea, un prieten al actorului, respinge însă aceste teorii.

Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru românii de pretitutindeni în guvernul Ponta, a murit marți, 21 ianuarie, în spital, acolo unde era internat de săptămâni bune. Acesta a fost infectat cu COVID-19, iar starea lui s-a deteriorat de la o zi la alta. Actorul în vârstă de 62 de ani a fost intubat la mijlocul lunii decembrie pentru că plămânii săi erau grav afectați și în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva, nu s-a mai putut face nimic.

Controverse cu privire la moartea lui Bogdan Stanoevici

Moartea sa a stârnit o serie de controverse în spațiul public. Mai multe persoane publice și-au spus părerea despre adevărata cauză a decesului lui Bogdan Stanoevici.

„A murit Bogdan Stanoevici! Un om minunat și un curajos cum rar mai întâlnești în zilele noastre! Propaganda asta infectă spune că din cauza virusului ucigaș! Fals! Bogdan a murit cu zile pentru că a fost infectat cu un microb din spital! A fost bolnav de Covid, dar l-a învins! Ziceți adevărul, nu mințiți! Nu vă bateți joc de un om hotărât, care s-a luptat pentru viața sa până în ultima secund! Dumnezeu să te aibă în pază, Bogdan“, a scris pe rețelele de socializare Codrin Ștefănescu.

Citește și: Vlad Gherman și Laura Cosoi, devastați de moartea actorului Bogdan Stanoevici

„Bogdan Stanoevici nu a murit de COVID. Se vindecase la 2 săptămâni după internare. Bogdan avea afecțiuni de o viață care nu i-au fost tratate. La 62 de ani, arăta ca la 45. M-a rugat să lupt până la capăt și să nu mă las. Aviz amatorilor și criminalilor din sistem! Nu ne puteți omorî pe toți“, a afirmat și senatorul AUR Diana Șoșoacă, pe pagina sa de Facebook.

„Eu am ținut legătura cu medicii de la Pantelimon, știu ce s-a întâmplat și la Fundeni, acolo unde să știți că este foarte curat și eu nu am știință ca el să fi contactat altă bacterie. Într-adevăr, la începutul internării, de la Pantelimon, a avut o bacterie digestivă, probabil luată din spital, dar care s-a vindecat repede, s-a negativat repede, s-a negativat de COVID în 8 decembrie și din păcate, din cauza unor afecțiuni preexistente despre care nu vorbea niciodată, și-a pierdut funcționalitatea pulmonară, adică plămânii au fost foarte grav afectați de COVID (…)

Comorbiditățile au pus un umăr foarte serios la agravarea stării lui generale! Majoritatea afecțiunilor erau pulmonare, iar boala asta care știm că atacă respirator… a dus la asta”, a declarat Monica Pop pentru România TV.

De ce a murit de fapt Bogdan Stanoevici

Jurnalistul Mirel Curea, un prieten al actorului, a vrut să facă lumină în acest caz și a povestit varianta sa cu privire la starea de sănătate și moartea lui Bogdan Stanoevici.

„Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală. Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%.

În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, plămân artificial, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces”, a spus acesta, potrivit evz.ro.

Citește și: Bogdan Stanoevici a murit de Covid-19. Actorul criticase măsurile de protecție impuse de autorități

Bogdan Stanoevici ar fi suferit de mai mult afecțiuni

„Nu se poate, totuși, să se bată câmpii în halul ăsta! Pe Bogdan Stanoevici nu l-au omorât nici doctorii, nici nozocomialele! Prezentarea târzie la spital, a 8-a zi, și trei comorbitități serioase i-au fost fatale”, a scris Mirel Curea pe pagina sa de Facebook.

„Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a mai precizat acesta.

Sursă foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter