Cabral și Adela Popescu, surprinși de uraganul Fiona în Republica Dominicană: „A fost o noapte grea”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 septembrie 2022, 14:35

Cabral Ibacka și Adela Popescu, împreună cu familiile lor, precum și întreaga echipă de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” au trecut prin clipe de coșmar din cauza uraganului Fiona, care a lovit Republica Dominicană ieri, 19 septembrie 2022.

Cabral și Adela Popescu au publicat pe rețelele de socializare imagini și video-uri din timpul furtunii și le-au povestit fanilor săi prin ce au trecut. Prezentatorii TV se află în Republica Dominicană alături de familiile lor: Andreea Ibacka, împreună cu cei doi copii, Namiko și Tiago, precum și Radu Vâlcan cu cei trei băieți, Andrei, Alexandru și Adrian.

Cabral și Adela Popescu, surprinși de uraganul Fiona în Republica Dominicană: „A fost o noapte grea”

Hai că s-a înmuiat Fiona, cred că ce a fost mai rău a trecut. Probabil nu mai avem țiglă pe casă, în toate camerele e plin de apă, curent electric nu mai e de vreo șase ore…

A fost noapte grea, ne-am strâns toți în două camere și am pus în geamuri saltelele de la paturile eliberate… apoi am vegheat copiii cum dorm în timp ce Fiona urla ca nebuna și lovea casa cu toate sărăciile pe care le-a găsit prin zonă, de-am zis că se fărâmă.

Vântul se pare că i-a dat cu 140km/h și cu toate că estimările inițiale au fost că ochiul uraganului trece la 100km de noi… a fost la 18km distanță.

Experiență intensă, da’ ne-am fi lipsit de de dânsa cu mare drag… Acum trebuie să mai stăm închiși în casă niște ore, că nu s-a potolit de tot, apoi… s-a săvârșit. Toată lumea safe, Radu+Adela+TrioBombă sunt bine și ei.

În imagine curtea din spate, cu masa spartă și găurită de țiglele de pe casă, a scris Cabral pe Facebook, în dreptul unei imagini pe care a surprins-o în timpul furtunii.

Cabral a mai povestit că atât concurenții de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, cât și întreaga echipă de producție sunt bine. Prezentatorul TV a mai spus că au stat fără curent și apă timp de 30 de ore.

Acesta a mai spus că deși uraganul Fiona a creat pagube materiale uriașe în zona din Republica Dominicană unde se afla echipa show-ului difuzat de Pro TV, nu s-au înregistrat victime.

Și Adela Popescu a publicat câteva video-uri din timpul furtunii tropicale. Aceasta a povestit că a plouat ore în șir neîncetat și că vântul a suflat cu putere. În imagini se poate vedea dezastrul lăsat în urmă de uragan.

Cabral și Adela Popescu, surprinși de uraganul Fiona în Republica Dominicană: „A fost o noapte grea”

Citește și: Omagiul adus de Kate Middleton Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut Prințesa de Wales în ziua înmormântării

Semnificația voalului negru purtat de Regina consoartă Camilla și de Kate Middleon la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Meghan Markle a renunțat la acest accesoriu

Semnificația ținutei pe care Meghan Markle a purtat-o la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Mesajul emoționant al Prințului Andrew, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ducele de York era considerat fiul preferat al suveranei

Uraganul Fiona a produs pagube materiale uriașe în Puerto Rico

Uraganul Fiona a fost ridicat de Centrul Naţional pentru Uragane la categoria 2, cu vânturi de 105 mph (169 km/h). După ce a traversat Puerto Rico, furtuna a ajuns pe coasta Republicii Dominicane, însoţită de un vânt ce a atins o viteză de 144 de kilometri pe oră. Și în Bahamas a fost emisă o alertă de furtună tropicală.

Duminică, 18 septembrie, uraganul a lăsat cea mai mare parte din Puerto Rico fără curent electric și a provocat atât inundaţii, cât și alunecări de teren. Vântul a suflat cu 140 de kilometri pe oră, caracteristic unui uragan de categoria 1.

De asemenea, furtuna a dărâmat un important pod rutier și a smuls asfaltul de pe drumuri, iar nivelul râurilor a crescut extrem de mult. Aeroporturile au fost închise. Pe lângă pagubele materiale uriașe, condițiile meteo extrem au afectat și populația. S-au înregistrat cel puțin două victime.

A fost catastrofal, a transmis guvernatorul Puerto Rico, Pedro Pierluisi, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Facebook, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter