Atei vs. credincioși. Vedete de la Hollywood care (nu) cred în Dumnezeu

De Mihaela Uretu, pe

Au parte de faimă și de recunoaștere din partea publicului, dar nu cred în Dumnezeu. Mai multe vedete de la Hollywood au declarat, în repetate rânduri, că sunt atei sau agnostici. La polul opus, sunt și vedete care vorbesc despre religia lor ori de câte ori au ocazia. Iată ce vedete de la Hollywood au declarat că nu cred în Dumnezeu!

Atunci când vine vorba despre religie, părerile vedetelor sunt împărțite. În timp ce unele celebrități au declarat în numeroase interviuri că sunt fie agnostice, fie nu cred în Dumnezeu, sunt și vedete de la Hollywood care sunt mândre de religia lor și nu ezită să arate acest lucru.

Ateii de la Hollywood. Vedete care nu cred în Dumnezeu

Potrivit unui articol apărut pe BuzzFeed, vedetele din America sunt mult mai religioase decât cele din Europa.

Daniel Radcliffe: „Sunt ateu şi militez pentru asta când religia începe să influenţeze legislaţia”

Într-un interviu din anul 2012, DanielRadcliffe s-a autointitulat ateu. Actorul are o mamă evreică și un tată protestant, dar, cu toate acestea, el a ales să fie ateu.

„Sunt ateu şi militez pentru asta când religia începe să influenţeze legislaţia. Religia nu ar trebui să influenţeze educaţia sexuală din şcoli. Profesorii trebuie să stea de vorbă cu copiii de la o vârstă fragedă despre relaţii, homosexualitate şi heterosexualitate”, a spus actorul la momentul respectiv. 

Șapte ani mai târziu, în 2019, atunci când a vorbit cu New York Post despre rolul său din Miracle Workers, Radcliffe a spus că este „agnostic înclinat spre ateism. Nu mă aștept să existe un Dumnezeu și o viață de apoi. Aș fi plăcut surprins dacă ar exista”, a adăugat atunci actorul.

Zac Efron

Zac Efron s-a autointitulat agnostic în trecut, deși din 2007 actorul nu prea a mai vorbit public despre convingerile sale religioase. Însă, în recenta sa serie apărută pe Netflix, „Down to Earth”, Efron a vizitat un loc de pelerinaj catolic din Franța și s-a alăturat localnicilor la rugăciune. Cu toate acestea, nu este sigur dacă convingerile lui s-au schimbat între timp sau au rămas la fel.

Emma Thompson

Într-un interviu din 2018, pentru Patheos, Thompson a explicat că se consideră atee, în mare parte din cauza opresiunii cauzate de diferite religiile de-a lungul istoriei. Cu toate acestea, actrița crede în importanța unei vieți spirituale.

„Motivul pentru care sunt atee, în ceea ce privește religiile lumii pe care le avem, este pentru că le-am văzut asuprind atât de multe femei, atât de mult timp. Deci, pentru mine, religia este istoria opresiunii femeilor”, a spus actrița Emma Thompson, la momentul respectiv.

Javier Bardem: „Cred în Al Pacino, nu cred în Dumnzeu”

Javier Bardem

Într-un interviu pentru publicația GQ din 2012 , Javier Bardem a spus că nu crede în Dumnezeu. Soțul frumoasei Penelope Cruz a vorbit pe scurt despre credința sa: „Întotdeauna am spus că nu cred în Dumnezeu, cred în Al Pacino”.

Vedete care nu cred în Dumnezeu. Helen Mirren: „Nu pot spune că nu sunt creștină, dar nu cred în Dumnezeu”

Câștigătoarea premiului Oscar a spus revistei Women & Home încă din 2013: „M-aș descrie ca un creștin care nu crede în Dumnezeu. Nu pot spune că nu sunt creștină pentru că am fost crescut în Marea Britanie și moralitatea creștinismului face parte din temelia acestei țări. Dar eu nu cred în Dumnezeu. Dar cred că trebuie să îi tratezi pe ceilalți așa cum ai vrea să fii tu tratat și să fii empatic.”

Keira Knightley

Într-o conversație din 2012 dintre Keira Knightley și regizorul David Cronenberg, actrța a vorbit despre ateismul ei, în contextul aventurii extraconjugale pe care a avut-o republicanului creștin, Newt Gingrich. „Dacă nu aș fi atee, aș fi putut scăpa foarte ușor”, a spus ea. „Dacă ești o persoană religioasă trebuie doar să ceri iertare și ești iertat. Sună mult mai bine decât dacă ar trebui să trăiești cu vina.” a spus acesta.

Ricky Gervais, Hugh Laurie, Ian McKellen, Julianne Moore, Jack Black, Jodie Foster, Woody Allen, Pedro Almodovar, Antonio Banderas, Angelina Jolie sau Brad Pitt sunt doar o parte din vedetele care au mai declarat că nu cred în existența unei Divinități sau a lui Dumnezeu.

Top vedete de la Hollywood care cred în Dumnzeu

La polul opus, există și vedete pentru care să își recunoască credința sau religia este un adevărat motiv de mândrie.

Chris Pratt

Chris Pratt vorbește destul de des despre credința sa pe Instagram. Uneori, actorul postează diferite povestioare despre creștinism și credința lui în Dumnezeu. El este, de asemenea, membru al Bisericii Hillsong, la ale cărei slujbe participă mai multe celebrități. Această biserică este destul de cunoscută pentru poziția pe care o are împotriva comunității LGBTQ, dar și pentru că a fost implicată în numeroase scandaluri.

Mayim Bialik

Fosta vedetă a serialul de mare succes „Big Bang Theory” este evreică și a fost crescută într-o familie reformantă. Ulterior, Bialik a trecut la ortodoxie. „Ar trebui să spun că mă identific mai mult cu ortodoxia modernă”, a spus Bialik pentru Jerusalem Post, în 2012. Tot atunci, actrița a spus că nu poate spune despre ea că este pe deplin ortodoxă din cauza muncii ei. De exemplu, Bialik a menționat că munca de actor poate interfera cu momentele în care ar trebui să meargă la slujbă.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg este catolic și a spus, în mai multe interviuri, că începe fiecare zi cu rugăciunea de dimineață, ca mai apoi să citească din Sfânta Scriptură. De asemenea, actorul a declarat și că încearcă să meargă la biserică în fiecare zi. Cu toate acestea, el a mai spus și că nu a vrut să își influențeze copiii în ceea ce privește alegerea religiei. „În loc să îi forțez eu, ei vor spune: ‘Ei bine, dacă funcționează pentru tata, poate că va funcționa pentru noi’”, a spus el în emisiunea Today Show.

Vedete care cred în Dumnezeu. Selena Gomez: „Nu sunt religioasă”

Într-un interviu pentru Vogue, din 2021, Gomez a spus: „Sunt foarte, foarte spirituală … Cred în Dumnezeu, dar nu sunt o persoană foarte religioasă. Sunt creștină de ceva timp. Nu vreau să vorbesc despre asta prea mult. Adică vreau, dar biserica a primit o reputație proastă.” Potrivit Vanity Fair, Selena Gomez ar fi frecventat slujbele ținute de BisericaHillsong, dar a încetat să mai participe la slujbă după ce biserica a fost implicată în repetate rânduri în diferite scandaluri.

Orlando Bloom: „Mă rog 20 de minute în fiecare zi”

Orlando Bloom

Orlando Bloom a spus într-un interviu de anul trecut, pentru Sunday Times, că este un budist practicant de când era adolescent și că începe fiecare zi cu rugăciuni budiste. „Mă rog timp de 20 de minute în fiecare zi”, a spus el. „Am o practică budistă de la 16 ani, așa că asta mi-a ghidat toată existența”, a mărturisit Orlando Bloom. Nu este clar dacă Bloom frecventează un templu budist.

Morgan Freeman, Denzel Washington, Martin Sheen, Kristin Chenoweth, Stephen Colbert, Matthew McConaughey și Nicole Kidman au recunoscut, la rândul lor, că sunt niște persoane credincioase și frecventează diferite biserici.

Sursa Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter