Angelina Jolie vrea să intre în politică

De Oana Savin, pe
Angelina Jolie a sugerat, în cadrul unui interviu acordat BBC, că ar putea să intre în politică la un moment dat. Mai mult, ea a îndemnat liderii globali să ia măsuri pentru sprijinirea refugiaților și a femeilor din zonele de conflict.

Actrița, care îndeplinește funcția de trimis special al ONU pentru refugiați și care a militat pentru combaterea violenței sexuale împotriva femeilor, a fost întrebată dacă se îndreaptă către o carieră politică. Jolie a răspuns: „Voi fi acolo unde este nevoie de mine”.

Dacă m-ați fi întrebat acum 20 de ani aș fi râs. Nu știu dacă sunt potrivită pentru politică, dar aș putea spune în glumă că nu știu dacă am vreun secret neștiut”, a mai spus vedeta de la Hollywood.

Potrivit Angelinei, activitatea sa din cadrul Organizației Națiunilor Unite și a altor organizații i-a permis „să realizeze multe lucruri fără să aibă o funcție”, însă nu exclude o schimbare în viitor.

Sincer, voi face ceea ce cred că poate produce schimbare, iar acum am posibilitatea să lucrez cu o agenție ONU, să lucrez în mod direct cu oamenii care au nevoie de ajutor”, a mai spus ea.

Am, de asemenea, posibilitatea de a lucra cu guverne şi cu armata. Aşa că sunt într-o poziţie interesantă din care pot realiza multe lucruri fără o funcţie şi fără ca activitatea mea să se concentreze în jurul meu sau al politicilor mele. Aşa că, pentru moment, stau liniştită”, a completat Jolie.

În ultimii ani, Angelina Jolie a vizitat tabere pentru refugiați pentru a scoate în evidență situația celor dezrădăcinați de război și și-a sporit eforturile internaționale pentru protejarea femeilor, colaborând cu NATO și guverne pentru a pune capăt folosirii violului ca armă de război.

La nivel global există 68,5 milioane de refugiaţi şi, spune actriţa, este nevoie să fie luate mai multe măsuri pentru sprijinirea acestora şi a comunităţilor care primesc refugiaţi din ţările în curs de dezvoltare.

Accentul ar trebui să fie pus pe ceea ce li se întâmplă acestor oameni. De ce li se întâmplă asta? De ce sunt atât de mulţi refugiaţi şi care sunt cauzele?”, a subliniat actrița.

Statele membre ONU au adoptat în această lună un acord care are ca obiectiv îmbunătăţirea răspunsului comunităţii internaţionale în faţa creşterii fenomenului migraţiei.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter