Andreea Ibacka, o mamă modernă. Cum își cresc actrița și Cabral copiii: „Naivitatea nu-ți servește în momentul în care intri în lumea reală” / Exclusiv

De Cristina Manea, pe Ultimul update Luni, 27 februarie 2023, 19:27

Andreea Ibacka (37 ani) a vorbit la FRESH by UNICA despre viața de familie, despre neînțelegerile dintre ea și soțul Cabral, dar și despre regulile pe care le aplică în creșterea copiilor.

Mereu cu zâmbetul pe buze, actrița pare că face față cu brio oricărei situații, deși a recunoscut că lipsa somnului este o problemă cu care se confruntă de când a devenit mamă.

Andreea Ibacka și Cabral, reguli de aur în creșterea copiilor

Ajutată de familie în creșterea copiilor, Andreea Ibacka îmbină tehnicile moderne de parenting cu sfaturile prețioase ale părinților ei. Fără reguli stricte, învățând din greșeli, actrița și Cabral reușesc să-și mențină echilibrul în căminul conjugal.

Maternitatea este o perioadă importantă pentru prezentatoarea de la Happy Channel, care consideră că, acum, joacă rolul ideal din viața ei.

Citește și: Andreea Ibacka, despre cea mai mare cumpănă din viața ei, la Fresh by Unica: „Eu sunt un caz fericit, nu vreau să mă vait”

Andreea Ibacka, dezvăluiri inedite despre viața cu doi copii și neînțelegerile cu Cabral: „Mi-aș dori ca soțul să mă felicite la megafon”

„Rolul de mamă la momentul actual și până nu ajungi în postura asta nu-ți dai seama că, de fapt, e cel care te împlinește cel mai mult, dar e și cel mai complicat. Când aud sintagma „concediu de maternitate” și mai ales din partea bărbaților, care nu trec prin asta… Mi se pare foarte impropriu spus concediu, pentru că nu e deloc simplu să ai grijă de cei mici și, până la urmă, să le oferi educația aia care să-i facă oamenii mari pe care tu ți-ai dori să îi ai alături de tine.

E cea mai mare grijă și temere totodată, acum, de-a noastră și de-a părinților în general. Îmi doresc să știm să facem pentru ei ce trebuie și cum trebuie, să-i dezvoltăm frumos, să nu le tăiem aripile, totodată să-i obișnuim pentru lumea în care vor intra, pentru că acasă toată lumea este bună și înțelegătoare cu tine, dar cumva naivitatea nu-ți servește atât de mult în momentul în care chiar intri în lumea reală, în colectivele de la școală, de la grădiniță, de la serviciu” a povestit Andreea Ibacka în emisiunea FRESH by UNICA.

Namiko (4 ani) și Tiago (1 an și 4 luni), cei doi copii ai Andreei și ai lui Cabral, sunt crescuți cu iubire și blândețe, însă actrița recunoaște că nu reușește să înțeleagă și să aplice toate recomandările promovate de noul parenting sau parenting-ul modern.

Andreea Ibacka: „Nu reușesc, de exemplu, să mă abțin în a le spune NU!”

Și ne preocupăm constant să facem lucrurile bine, cât se poate de bine luând exemplele alor noștri, dar adaptându-le cumva la vremurile astea, pentru că între timp ne putem informa, documenta, mult mai simplu, putem apela la ajutor și aici vorbesc de terapie, consultanți, și-n somn, și-n hrană și e minunat că misiunea teoretic e din ce în ce mai simplă. Ai noștri nu beneficiau de atâtea gadget-uri și cărți.

Ne-au crescut pe parenting-ul vechi, au făcut cât și cum s-au priceput și mie îmi place să mixez cumva metoda aia tradițională cu care am crescut noi în anii `90 cu tehnicile moderne pe care uneori, sincer, mi-e greu să le înțeleg. Nu reușesc, de exemplu, să mă abțin în a le spune NU! De multe ori se zice că pentru a nu le îngrădi libertatea și pentru a-i ajuta să înțeleagă singuri care sunt barierele și limitele, e bine să nu îi forțezi tu să nu facă anumite lucruri.” a menționat Andreea Ibacka la FRESH by UNICA.

Andreea Ibacka, susținută de soțul ei: „Cabral este un tătic care se pricepe, în primul rând”

Andreea Ibacka îl are alături în creșterea copiilor pe soțul ei care este foarte implicat în activitățile familiale. Cabral este un tată care dedică mult timp copiilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a luat și o pauză de la televiziune.

„Cabral este un tătic care se pricepe, în primul rând, sau nici nu știu, e vorba în primă fază de disponibilitate, că poate dacă îndrăznim să schimbăm un scutec, să facem băiță, chiar dacă este copilul micuț și firav, nu e fizică cuantică. Oricine, femeie sau bărbat la 20, 30, 40, se poate descurca.

Andreea Ibacka, despre Cabral: „Face echipă bună cu Namiko”

El a fost tăticul ăla implicat care n-a avut teamă de nimic și, în limita programului, pentru că lucrează și el foarte mult, da, m-a susținut și m-a ajutat pe partea de somn mai ales. El face și acum echipă de minune cu Namiko. Seara ne-am împărțit copiii, eu dorm cu Tiago, el cu Namiko.” a precizat Andreea Ibacka la FRESH by UNICA, unde a vorbit deschis despre deciziile pe care le-au luat în cuplu de când au devenit părinți, ea și Cabral.

Actrița a povestit despre schimbările care au intervenit în viața lor după venirea pe lume a primului copil și despre depresia postnatală resimțită diferit de ea. Întregul interviu, oferit la FRESH by UNICA, îl puteți urmări pe canalul nostru oficial de YouTube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter