Andreea Esca a fost decorată de ambasadoarea Franței. Ce distincție a primit

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 20 septembrie 2018, 19:43
Andreea Esca a fost decorată de ambasadoarea Franței. Îndrăgita prezentatoare a Știrilor Pro Tv a primit Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor francofone.

Andreea Esca, în vârstă de 46 de ani, a fost decorată marți de către Michele Ramis, ambasadoarea Franței în România: „Sunteţi un simbol al profesionalismului şi al tranziţiei mediatice post 1989 din România. Sunteţi cunoscută de toată lumea în România şi de asemenea faceţi cunoscută Franţa în România. Sunteţi un promotor admirabil al relaţiei excepţionale dintre Franţa şi România şi al intereselor noastre comune împărtăşite. Franţa şi valorile pe care le apară vă datorează mult şi sunt sigură că vom putea continua să ne bazăm pe calităţile dumneavoastră. Aşadar, cu mare plăcere, în numele preşedintelui Republicii Franceze şi în virtutea puterilor care mi-au fost conferite vă numesc Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului”, a spus ambasadoarea Franţei, conform Agerpres. 

„Această decoraţie nu este o încununare a carierei, ci o încurajare ca să continui cariera şi stau liniştită pentru că nu sunt la sfârşitul carierei, pentru că eu ador ceea ce fac. Deci, nu este o medalie care este atribuită la sfârşit de carieră”, – a declarat Andreea Esca. De asemenea, pe Instagram, jurnalista a postat un mesaj de mulțumire: „Le mulțumesc părinților mei pentru medalia primită astăzi! Educația, susținerea și încurajările lor permanente, m-au făcut să fiu omul de astăzi!”

Andreea Esca si Dragos Bucurenci

Dragoș Bucurenci i-a fost alături la eveniment și a postat imaginile, însoțite de un mesaj emoționant, pe conturile de socializare: „Am fost foarte mândru ieri de Andreea Esca, care a rostit un discurs într-o franceză impecabilă cu ocazia decernării titlului de Cavaler al Ordinului Național al Meritului din partea Republicii Franceze. Este o distincție pe deplin meritată pentru o carieră absolut extraordinară. Singurul regret este legat de faptul că statul român nu s-a gândit să-i acorde o distincție similară pentru meritul de a promova în Franța imaginea unei Românii inteligente, culte și francofone, amintind de elitele noastre interbelice. Am revăzut-o în reportajul pe care France 2 i l-a dedicat acum patru ani și m-am simțit mândru că sunt reprezentat de români ca Andreea.Vous devez rester classique, le classique est toujours à la mode’, a sfătuit-o cândva un realizator francez de televiziune. Ce privilegiu să avem în peisajul media românesc oameni care întruchipează acest îndemn plin de înțelepciune” 

Citește și – Diana Dumitrescu a făcut dezvăluiri despre nunta secretă: “Nu mă aşteptam să fie atât de greu a două oară”

Citește și – Andreea Berecleanu și soțul ei sărbătoresc doi ani de mariaj

Sursă foto: Instagram, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter