Alina Pash, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2022, scoasă din concurs. Care e motivul

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 februarie 2022, 10:07

Alina Pash, cea care ar fi trebuit să reprezinte Ucraina la Eurovision 2022, a fost înlocuită de grupul Kalush Orchestra.

Alina Pash a câștigat concursul ucrainean Vidbir 2022 cu melodia „Shadows of Forgotten Ancestors” și a fost desemnată reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2022, dar a fost nevoită să se retragă. Artista a stârnit controverse din cauza unei călătorii pe care a făcut-o în Crimeea în 2015, teritoriu anexat de Rusia în 2014, potrivit news.ro.

Delegaţia ucraineană a anunţat că grupul Kalush Orchestra va reprezenta ţara la cea de-a 66-a ediţie a concursului european. Finala competiției muzicale va avea loc pe 14 mai la Torino. 

Citește și: Bebelușul Ecaterinei Ladin, celebra Dalida din „Las Fierbinți”, a avut fractură de femur: „Din neatenția mea…”

Casa de modă Givenchy, aspru criticată din cauza unui colier. Cum arată accesoriul

Roxen: „M-am născut fată, dar mă consider băiat”

ADDA, despre starea ei de sănătate: „Nu îmi mai simt partea stângă din față și piciorul stâng”

Alina Pash, înlocuită pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Legile de la Kiev permit intrarea în Crimeea doar prin frontierele terestre pentru ucraineni și străini. Controversa care o are în centru pe Alina Pash a pornit de la o declarație a artistei care a spus că „a zburat” în Crimeea.

Aceasta a negat apoi afirmația și a spus că a intrat în mod legal în țară. Ea ar fi oferit autorităților dovezi că a mers cu autobuzul în peninsulă, într-o vizită privată.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter