Alejandro Gonzalez Inarritu va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes

De Oana Savin, pe
Cineastul mexican Alejandro González Ińárritu va prezida juriul celei de a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, au anunțat organizatorii.

Este pentru prima dată când juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de un artist mexican”, au precizat Pierre Lescure, preşedintele Festivalului de la Cannes, şi Thierry Fremaux, Delegatul general al Festivalului, în cadrul unui comunicat.

Cannes este locul tuturor cinema-urilor și, prin prezența autorului „Babel”, Festivalul va celebra întreaga cinematografie mexicană”, au afirmat aceștia.

De asemenea, ei au subliniat faptul că se întâmplă „extrem de rar” ca regizorul mexican să fie de acord să facă parte dintr-un juriu.

Alejandro González Ińárritu, în vârstă de 55 de ani îi va succeda lui Cate Blanchett, al cărei juriu a acordat Palme d’Or peliculei „Shoplifters”, semnată de cineastul japonez Hirokazu Koreeda.

Blanchett a făcut parte din distribuția peliculei „Babel” pentru care Ińárritu a primit premiul pentru regie la Cannes în anul 2006.

De asemenea, cineastul a mai câștigat la Cannes Marele Premiu al Săptămânii Criticii în 2000 pentru primul său lungmetraj „Amores Perros”.

De la începutul carierei mele, Festivalul de Film de la Cannes a fost important pentru mine. Sunt onorat şi încântat să mă întorc în acest an şi extrem de mândru să prezidez juriul. Cinemaul curge în venele planetei, iar acest festival este inima sa”, a declarat Alejandro González Ińárritu.

Ca juriu, vom avea privilegiul de a fi primii spectatori ai noilor filme ale colegilor noştri cineaşti veniţi din întreaga lume. Este o adevărată plăcere şi o mare responsabilitate, pe care ne-o vom asuma cu pasiune şi dedicare”, a mai spus el.

Celebrul regizor a mai fost recompensat, de-a lungul carierei sale, cu cinci premii Oscar.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter