Adrian Streinu-Cercel, replică la adresa lui Dan Bittman după ce s-a declarat revoltat de noile restricții

De Unica.ro, pe

Dan Bittman a avut recent o reacție neașteptată cu privire la noile restricții impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Artistul s-a declarat neîncrezător în raportarea corectă a numărului de cazuri de COVID-19 din România și nu este de acord cu modul în care este grstionată pandemia la noi în tară.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Pericolul există. Dar ne luăm după alte ţări în loc să gândim cu capul nostru. Oameni buni, începeţi să gândiţi cu minţile voastre. Nu vă mai lăsaţi influenţaţi de tot felul de poveşti care vin din Franţa, din Italia, din Germania. Cum e posibil să înnebuneşti nişte oameni cu un test cu 30% marjă de eroare (n.r. testele PCR). Hai să fim serioşi. Vrem să îngrozim un popor întreg? Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceauşescu, să-mi restrângă cineva dreptul la muncă în felul în care mi se restrânge acum, în plină democraţie. Sunt nişte drepturi, cred că încă le mai avem. Aflu de la zi la zi că mi se restrâng toate drepturile posibile”, a spus Dan Bittman în emisiuniea Sinteza Zilei.

Citeşte şi: Dan Bittman nu crede în pandemia coronavirus: „Se face un test mondial”

După aceste declarații, medicul Adrian Streinu-Cercel i-a dat replac artistului, explicând cât de fificilă este, de fapt, situația medicală în contextul pandemiei.

„Să ştiţi că testele sunt corecte, au martori, adică martorul se compară cu proba şi spune chiar dacă este pozitiv sau negativ. Nu există niciun fel de dubiu. Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun aşa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obţii mare lucru, dar dacă iei exact aşa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate. Discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toţi avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi”, a precizat Streinu-Cercel, într-o intervenție la Antena 3.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter