Adina și Alex Bourceanu, secretele unei relații de 20 de ani: “Nu a fost dragoste la prima vedere” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 15 mai 2023, 15:17

Adina și Alex Bourceanu au reușit aproape imposibilul, într-o lume în care devine tot mai provocator să-ți formezi și păstrezi o familie. Sunt împreună de 20 de ani, au doi copii și au trecut prin multe ca și cuplu. În exclusivitate pentru UNICA.RO, Adina Bourceanu dezvăluie cum arată viața unei soții de fotbalist, care este secretul unui mariaj de durată, dar și ce provocări a fost nevoită să depășească de-a lungul timpului.

Soția lui Alex Bourceanu ne vorbește și despre decizia de a suferi o intervenție de micșorare a stomacului, pentru a slăbi, și recunoaște că acest lucru i-a schimbat viața cu totul, nu doar din punct de vedere fizic. Aflăm de ce a renunțat Adina Bourceanu la afacerea pe care o avea și în ce intenționează să investească banii pentru a avea o activitate constantă.

Adina Bourceanu: “Ca să supraviețuim a trebuit să facem niște compromisuri”

Ai renunțat la restaurant, pentru că îți ocupa prea mult timp. Nu ți-e dor să fii iar în ‘priză’?

Ba da, mi-e dor. Am închis în octombrie și am folosit timpul ca să călătoresc mult. Îmi lipsea foarte mult lucrul acesta, dar acum mă cam plictisesc. Chiar dacă nu stau, îmi lipsește genul acela de activitate. Mi-e dor să fiu iar în „priză”.

Te gândeșți la o nouă afacere?

Nu am curaj încă să mă gândesc, dar iau în calcul. A fost o perioadă complicată când am deschis, nu a fost tocmai roz. Ca să supraviețuim a trebuit să facem niște compromisuri. Nu avem de unde să știm cum va fi, mergem mai departe.

Adina Bourceanu, despre intervenția de micșorare a stomacului: “Mi-a schimbat viața total, nu numai fizic”

Ai reușit să dai jos 50 de kilograme în ultimii ani. Care a fost cel mai greu moment după ce ai decis să slăbești?

Eu nu am fost niciodată slabă. Din copilărie am avut probleme cu kilogramele în plus, eram supraponderală. Cu cele două sarcini am mai luat niște kilograme pe care nu am mai reușit să le dau jos. Regim, pauză, regim și tot așa. Sincer, mi-e greu să mă abțin pe viață de la niște plăceri și am simțit că asta trebuie să fac. Eram într-o vacanță când am decis că trebuie să mă operez. Decizia acesta mi-a schimbat viața total, nu numai fizic. Când am făcut operația nu m-am gândit că voi ajunge așa de departe, voiam doar să dau surplusul jos. Am avut noroc că am slăbit și m-am menținut frumos.

Să ne întoarcem puțin în timp… Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Nu știu dacă îmi plăcea să fac ceva anume, mă jucam ca toți copiii. Nu am făcut nebunii exagerate. Țin minte că mă jucam cu sora mea, cu niște baloane, și am dărâmat vitrina care era plină de pahare. Bine că nu ne-a lovit pe niciuna din noi.

Citește și: Cum au fost filmați Andreea Bălan și Jador, după ce artista a afirmat că nu au o relație romantică / Video

Citește și: Dana Budeanu, mesaj pentru Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au talent 2023: „Așa sar ei pe tot ce-i Dumnezeiesc, copile!”

Citește și: Fiul lui Ștefan Bănică și al Laviniei Pîrva, petrecere superbă la împlinirea vârstei de 4 ani. Ce mare s-a făcut Alexandru! / Foto

Citește și:  Kate Middleton are un talent ascuns. Prințesa de Wales, marea surpriză de la Eurovision 2023 / Video

Adina Bourceanu în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală
Adina Bourceanu, în copilărie. Sursă foto: Arhivă personală

Când aveai nevoie de sfaturi la cine te duceai, la mama sau la tata?

La mama mă duceam, clar. Am avut o relație mai apropiată cu mama și, mai mult, cu sora mea, mai mică cu un an decât mine. Toate lucrurile le vorbeam cu ea. Ne mai certăm, ne mai băteam, uneori rivalizam din orice. Dar am crescut frumos împreună și asta a fost motivul pentru care am făcut, și eu, doi copii apropiați la vârstă. E frumos să ai pe cineva alături de care să crești.

“Am ales un partener care să facă sport pentru toată familia”

Ce-ți mai amintești din perioada școlii? Erai timidă sau rebelă?

Sigur nu jucam fotbal, nu am fost sportive nici când eram mică. De aceea am ales un partener care să facă sport pentru toată familia. Am fost puțin timidă, dar eram cumva lider de grupă când eram la școală. În liceu am fost șefa clasei, mi-a plăcut să coordonez.

Cum s-au cunoscut Adina și Alex Bourceanu: “Nu a fost dragoste la prima vedere”

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

Ca să fiu sinceră, mă știu cu Alex de când eram copii. Relația noastră a început ca o relație de copii, nu a fost ceva din prima. Când l-am cunoscut juca fotbal afară, pe zăpadă, era iarnă și stătea în fața porții. Nu a fost dragoste la prima vedere, în schimb am ajuns să îl cunosc. Și cu cât l-am cunoscut, cu atât mi-a plăcut mai mult de el, ca om.

Ai o relație lungă și durabilă, de 20 de ani, alături de Alex Bourceanu. Care crezi că este, după părerea ta, secretul ca o căsătorie să dureze?

Nu cred că există vreun secret, pe noi ne-a ajutat faptul că am crescut împreună. Ne-am modelat unul după celălalt, am avut și perioade în care am făcut compromisuri unul pentru altul, în funcție de perioadele din viață. Ne iubim și există dragostea aia care ne împinge să facem lucrurile în așa fel încât să existe armonie. Cred că foarte mult contează adaptabilitatea unuia la celălalt.

Adinaa și Alex Bourceanu. Sursă foto: Arhivă personală
Adina și Alex Bourceanu. Sursă foto: Arhivă personală

Dacă vă mai certați, cine cedează primul?

În general eu cedez, dar nu este o regulă. Cam în toate disputele las de la mine. Sun vulcanică pe moment, dar mă calmez destul de repede și încerc să remediez lucrurile.

Care este cea mai importantă calitate a soțului tău?

Are mute calități, nu știu care ar fi cea mai importantă. Loialitea, ambiția.

“Este frumos să fii soție de fotbalist”

E greu să fii soție de fotbalist?

Este frumos să fii soție de fotbalist. E și cu bune și cu rele, aspecte pozitive și negative. Nu știu cum aș fi răspuns dacă m-ai fi intrebat în altă perioadă a vieții, atunci când mă căram dintr-un loc în altul. Uneori îmi lipsesc lucrurile alea, dar acum s-a terminat. Mutările m-au ajutat să nu mă leg de ceva anume, de un obiect sau de un loc. Am călătorit foarte mult și există o oarecare plăcere în lucrurile astea, să te muți de colo-colo.

Alt aspect care ne-a ajutat a fost că, atunci când juca fotbal Alex, nu eram tot timpul împreună. Când pleca în cantonamente aveam momentele mele, pentru mine, pe care să le folosesc cum vreau. Micile pauze, între ghilimele, ajută. Când simțeam că nu mai pot, că e prea mult, trebuia să plece și atunci era bine. La început îmi părea rău că pleacă. Voiam să stau cu el 24 de ore din 24. După ce m-am maturizat mi-am dat seama că sunt un lucru pozitiv și că trebuie să apreciez momentele mele.

Cum este mama Adina? I-ai lăsat mai liberi, te-ai mai panicat?

Am încercat să le dau cât mai multă independență, cumva și în funcție de etapele de vârstă la care erau. I-am lăsat să ia decizii, să meargă singuri la școală, să iasă singuri în parc. Nu o să fiu toată viață lângă ei și trebuie să învețe să fie responsabili.

Adina și Alex Bourceanu au doi copii: “Prin ei văd cât de tare se schimbă lumea”

Ce ai învățat de la copiii tăi, Amalia și Ștefan?

Foarte multe lucruri. Prin ei văd cât de tare se schimbă lumea. Am ajuns, din păcate, la momentul în care sunt lucruri pe care nu le înțeleg. Replici, cuvinte care nu sunt uzuale pentru mine. Observ că generația lor este orientate spre artă, lucruri spre care noi nu aveam prea mari înclinații. Încerc constant să mă adaptez lor și să înțeleg ce le face plăcere ca să le captez interesul.

Adina Bourceanu alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală
Adina Bourceanu, alături de familie. Sursă foto: Arhivă perosnală

Care a fost cel mai greu moment din viața ta? Cum ai reușit să mergi mai departe?

Au fost niște probleme de sănătate în familie care ne-au dat puțin peste cap, dar s-a terminat totul cu bine. Am avut un accident de mașină care nu a fost foarte grav. Altă dată mi-a luat mașina foc, în mers, și atunci am fost puțin tulburată, mai ales că nu eram în România.

Despre calități și defecte

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Îmi place să fiu lăudată și mă mai laud și singură uneori, dar nu cred că aș putea să spun care este cea mai mare calitate a mea. Poate faptul că sunt energică, sociabilă, sunt niște calități de care mă bucur constant. Este foate greu, de asemenea, să te autocritici. Dar ca defect știu că trec repede de la un lucru la altul, am nevoie de schimbare. Și mă enervez repede, dar mă calmez la fel de repede.

Ce nu știe lumea despre tine?

Îmi place foarte tare să gătesc. De acolo și activitățile de la restaurant. Am nevoie de oameni în jurul meu, de socializare, de bucătărie. Îmi place să calc, mă relaxează foarte tare.

Ce nu ai face niciodată în viața ta?

Nu aș face rău, conștient, cuiva.

„Îmi doresc să petrec timp cu familia”

Ce planuri ți-ai făcut pentru acest an?

Vacanțe deocamdată nu, în afară de mici escapade. Am fost plecați în iarnă, în Asia, 5 săptămâni și cumva ne-am încărcat bateriile vizavi de vacanțe. A fost cumva aproape prea mult, nu aș mai pleca într-o vacanță așa de lungă. Au fost momente în care nu ne-am bucurat așa cum ar fi trebuit.

Îmi doresc să petrec timp cu familia și foarte probabil să fac ceva nou pe partea profesională. O nouă locație, nu știu dacă vreau neapărat un restaurant. Dar ceva mic și intim cred că-mi fac anul asta, mi-e dor de genul acesta de activitate. De stres și oboseală și toate cele.

Foto: Instagram/ Arhivă personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter