Adina Buzatu cântărea 108 kg la 20 de ani: “Credeam că mănânci cât vrei, ai născut și ești slabă!”/ EXCLUSIV

De Unica.ro, pe

Adina Buzatu este cunoscută în showbiz drept stilista vedetelor și se remarcă la fiecare apariție prin outfit-urile atent alese, care îi pun în evidență silueta. Vedeta nu a ascuns niciodată că se preocupă constant să facă sport și să mănânce sănătos. Și asta pentru că nu mai vrea sub nicio formă să ajungă să se lupte cu kilogramele în plus.

La doar 20 de ani, Adina Buzatu a trecut printr-un episod traumatizant pentru orice tânără de vârsta ei, din cauza faptului că greutatea ei depășise suta de kilograme. Adina Buzatu a devenit mamă la 20 de ani și nu și-a închipuit că mâncatul haotic din timpul sarcinii, când și-a permis să se delecteze după bunul plac, o va costa scump. Mai exact, la puțin timp după ce a devenit mamă și s-a urcat pe cântar, acul i-a indicat o greutatea foarte mare, care nu i-a picat deloc bine.

“În primul rând, după ce am născut, am avut 108 kg de la 56kg cât aveam inițial. Deci am mâncat, să ne lămurim de ce m-am îngrășat, să nu creadă lumea că din greșeală sau că m-a îngrășat sarcina. Eram puștoaică, aveam 19 ani, credeam că mănânci cât vrei și după aceea slăbești imediat bang bang, ai născut și ești slabă! Nu, normal că nu s-a întâmplat așa. Am născut la 20 ani și aveam 108 kg la o lună după ce am născut”, a declarat, pentru Unica.ro, Adina Buzatu.

Adina Buzatu cântărea 108 kg la 20 de ani: “Credeam că mănânci cât vrei, ai născut și ești slabă!”/ EXCLUSIV

Adina Buzatu: “Am slăbit 50 kg într-un an”

Deși situația în care se afla nu era deloc una ușoară, stilista nu s-a lamentat, ci s-a mobilizat să găsească soluțiile potrivite, conștientizând pericolul pentru sănătate în primul rând.

“M-am apucat de o dietă foarte serioasă, cu masaj zilnic, sport de două ori pe zi și mâncare foarte regulată. Nu mai spun că munceam și mă trezeam la 5.00 dimineața pentru masaj și sport și ajungeam la 23.00 în pat, dar am făcut treaba asta, pentru că mi-am dat seama că este foarte periculos pentru sănătate. Am slăbit 50 kg într-un an. Într-un an am arătat impecabil, deci am slăbit repede”, a povestit, pentru Unica.ro, stilista.

Adina Buzatu cântărea 108 kg la 20 de ani: “Credeam că mănânci cât vrei, ai născut și ești slabă!”/ EXCLUSIV

Adina Buzatu: “În familia mea sunt persoane supraponderale”

După ce a reușit să aibă forme de invidiat, Adina Buzatu și-a creat o disciplină alimentară, marea ei teamă fiind să nu mai acumuleze kilograme, mai ales că există o predispoziție în acest sens: “În familia mea sunt persoane supraponderale și pot oricând să merg în zona aceea, motiv pentru care sunt extrem de atentă. Mănânc cât mai sănătos, fac sport”, a specificat ea.

Și cum dulciurile reprezintă cel mai mare pericol, Adina a găsit o alternativă de a nu face excese, dar nici de a nu acumula frustrări alimentare. “Gianluca Mech m-a învățat ceva extraordinar: să mănânc dulce fără să mă îngraș, ceea ce mi se pare fericire! E ceva superb! Pentru că nu conțin zahăr, nu conțin carbohidrați produsele respective și atunci nu îți ridică glicemia. Deci și în cazul diabeticilor sunt excepționale, iar în cazul celor care își doresc să slăbească, slăbești fără frustrarea de a nu avea voie să mănânci. Mai e ceva: orice îți este interzis, e cel mai bun și aia îți dorești și atunci faptul că nu ți se interzic lucruri , din contră, mi se pare extraordinar! Produsele recomandate de Gianluca Mech conțin proteină și, mai mult decât atât, în general, când slăbești, ai probleme cu pielea, pentru că subțiindu-te, pielea rămâne un pic flască și în cazul acestor produse, ele conțin și colagen și atunci te ajută practic să slăbești frumos”, ne-a mai spus Adina Buzatu.

Adina Buzatu cântărea 108 kg la 20 de ani: “Credeam că mănânci cât vrei, ai născut și ești slabă!”/ EXCLUSIV

Adina Buzatu: “ E important să găsești varianta potrivită organismului tău”

De-a lungul timpului, Adina Buzatu a apelat la diverși nutriționiști și a învățat diverse ponturi alimentare, pe care ni le-a dezvăluit, ea însăși aplicându-le de ani buni.

“De evitat carbohidrații cu eliberare rapidă , zahărul de exemplu. Orezul brun este o variantă cu eliberare lentă sau fulgii de ovăz, pâinea – dacă îți place pâinea alege o variantă de ovăz care este mult mai sănătoasă și mai bună și este cu eliberare lentă și atunci nu îți ridică foarte tare glicemia și nu ai acel hop, acel sinus sus, jos, ridică foarte tare glicemia și apoi scade foarte tare. Ce se întâmplă? În momentul în care scade foarte tare glicemia, ți se face foame, mănânci din nou, ți se ridică foarte tare glicemia, iar îți scade foarte tare. Deci trebuie pe cât posibil să ai o glicemie oarecum constantă și atunci poți mânca normal. Întotdeauna combini la masă verdeață, salate cu carne sau cu pește, de evitat să mănânci cu ele carbohidrați, de exemplu friptură cu cartofi – îți ridică mult mai mult glicemia decât o friptură cu salată verde. E foarte important să găsești varianta potrivită organismului tău. Nu suntem toți la fel, suntem diferiți și e normal ca ceea ce mi se potrivește mie să nu ți se potrivească ție. Și atunci este important să te vadă un nutriționist care să te învețe cum și ce să mănânci ca să funcționeze cel mai bine pentru tine”, este de părere Adina.

De ce a renunțat Adina să meargă cu taxi-ul

În prezent, stilista cântărește 64 de kg și susține că este greutatea potrivită în cazul ei. “Să nu uităm ce a spus Brigitte Bardot. După 30 de ani trebuie să alegi între față și popou. Ori vrei un popou mic și o față lăsată, ori vrei să ai și popou frumos, dar nu așa de suplu, dar fața bine”, a subliniat ea.

Și nu doar alimentația e importantă. Indiferent de cât de încărcată e agenda de lucru, stilista găsește variante de a face mișcare și nu neapărat la sală, dacă timpul nu îi permite acest lucru. “Fac sport zilnic, chiar dacă sunt plecată sau acasă, nu contează unde sunt. Găsesc varianta potrivită, pentru că e un motiv să spui: “Aaa, dacă nu am sală de nu știu care, nu pot!”Poți să mergi 20 km pe jos și crede-mă că arzi la calorii de nu se poate! Mergi la o piscină, la un bazin dacă ai lângă, deci întotdeauna găsești: urci scări, te duci într-o vizită, stă la etajul 6 persoana, urci scări, cobori tot pe scări, deja ai ars un număr de calorii, încerci să găsești variante. Când călătorești, e superb pentru că vizitezi și găsești tot felul de locuri unde trebuie să mergi. Eu nu iau aproape niciodată taxi oriunde mă duc, nu merg cu niciun mijloc de transport decât dacă e neapărat nevoie. De exemplu, Milano l-am bătut de foarte multe ori și am făcut pe zi 20-25 km. Îmi iau în poșetă pantofii eleganți dacă simt nevoia la o ținută să îi port și mă schimb când am ajuns. În rest, îmi iau ceva confortabil”, a declarat, pentru Unica.ro, Adina Buzatu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter