Actrițe celebre, inculpate într-un caz de dare de mită

De Oana Savin, pe
Două actrițe celebre au fost inculpate, marți, într-un caz de dare de mită. Felicity Huffman (Desperate Housewives) și Lori Loughlin (Full House) au dat mită unor intermediari pentru obținerea de locuri în universități prestigioase pentru copiii lor.

La solicitarea unor clienți de prestigiu, printre care și actrițele americane, intermediarii au falsificat dosarele copiilor, inclusiv rezultatele lor la examene pentru a le facilita admiterea la universitate, conform rechizitoriului.

Actrițe celebre, inculpate într-un caz de dare de mită

Lori Loughlin

La conducerea rețelei se află William Singer, care a fost inclupat pentru patru capete de acuzare diferite, printre care extorcare și spălare de bani. Acesta a pledat vinovat în fața unui magistrat.

În total, grupul infracțional ar fi primit 25 milioane de dolari de la părinții care doreau să își vadă copiii la universități de prestigiu precum Yale, Stanford, Texas, UCLA, Wake Forest și Georgetown.

33 de părinți au fost acuzați de utilizarea serviciilor lui William Singer, care a primit sume curpinse între 200.000 și 6.5 milioane de dolari.

Felicity Huffman ar putea fi eliberată

Actrițe celebre, inculpate într-un caz de dare de mită

Felicity Huffman

Un judecător a decis ca Felicity Huffman să fie eliberată dacă va plăti cauțiunea în valoare de 250.000 dolari, după ce a fost pusă sub acuzare pentru dare de mită.

Actrița din „Neveste disperate” a fost inculpată pentru că a mituit mai mulți antrenori și administratori, alături de alți 50 de părinți, printre care și Lori Loughlin, relatează Mirror.co.uk.

Huffman, care are două fiice cu William H Macy, a fost acuzată că a plătit 15.000 de dolari, deghizați într-o donație caritabilă pentru a lua parte la schema de intrare la facultate pentru fiica ei cea mare.

Actrițe celebre, inculpate într-un caz de dare de mită

Felicity Huffman, Wiliam H. Macy și fiicele lor

Pentru fiecare student admis prin fraudă, un alt student onest și talentat a fost respins”, a declarat procurorul Districtului Massachusetts, Andrew Lelling.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter