Școlile rămân deschise chiar dacă incidența trece de 6 la mia de locuitori? Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 29 septembrie 2021, 16:26

Școlile ar putea să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, a anunțat miercuri, 29 septembrie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a votat pentru menținerea școlilor dechise chiar dacă rata de infectare dintr-o localitate va depăși 6 la mia de locuitori. „Cei din educație” își doreșc ca hotărârea cu privire la suspendarea cursurilor să se ia în funcție de cazurile confirmate la nivelul unei clase/școli, potrivit Digi24.

Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la închiderea școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai transmis și faptul că se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, avand competente medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasa/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening.

Citește și: Adriana Trandafir, în lacrimi la Asia Express. Actrița a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente din viața ei

Kate Middleton, apariție strălucitoare la premiera filmului „No Time To Die”

Loni Willison, fosta soție a unui star din „Baywatch”, trăiește pe străzi și mănâncă din gunoaie

Și-a schimbat sau nu Cleopatra Stratan numele după căsătoria cu Edward Sanda

După această etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în vederea modificării ordinului comun în concordanţa cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie în vederea stabilirii modului de funcţionare al şcolilor începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021, a mai spus Cîmpeanu.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter