Actrița Angela Lansbury, protagonista serialului „Verdict, crimă”, a murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 12 octombrie 2022, 10:46

Angela Lansbury, starul serialului „Verdict, crimă”, s-a stins din viață marți, 11 octombrie, la vârsta de 96 de ani.

Actrița Angela Lansbury a murit marți, 11 octombrie, în somn, cu cinci zile înainte să împlinească 97 de ani, după cum se arată în comunicatul transmis de familia sa.

Copiii doamnei Angela Lansbury sunt întristați să anunțe că mama lor a murit liniștită în somn, acasă, în Los Angeles, la ora 1.30, astăzi, marți, 11 octombrie 2022, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani. O ceremonie privată pentru familie va avea loc la o dată care nu a fost încă stabilită, a transmis familia actriței, potrivit Libertatea.

Citește și: Dramele regretatului actor Doru Ana. Unica fiică i-a murit la vârsta de șapte ani, iar femeia iubită i s-a stins în brațe

Piesa pe care Sanda Ladoși nu o va mai cânta niciodată în duet: „Am cântat cu Gyuri Pascu, a murit, apoi cu Bogdan, a murit”

Mihai Bendeac, despre religie și divinitate: „Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Sunt mai bun!”

Mama Monicăi Tatoiu a murit. „Eu mă bucur. M-am rugat să o ia Dumnezeu. Fără pomeni, fără priveghi!”

Angela Lansbury, viață și carieră

Angela Lansbury a încântat public cu rolurile sale din film, teatru şi televiziune timp de opt decenii. S-a născută în 1925 la Londra, și ulterior s-a mutat la New York, SUA. A fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood. S-a remarcat în întreaga lume cu rolul din serialul „Murder, She Wrote/ Verdict, crimă)”, care a rulat timp de 12 sezoane, din 1984 până în 1996.

S-a remarcat, de asemenea, în numeroase alte roluri. A fost nominalizată la Premiile Oscar de trei ori, pentru rolurile din filmele „Lumina de gaz/ Gaslight”, „Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi „Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”. A fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014.

Angela Lansbury a fost inclusă în TV Hall of Fame în 1996.

A fost căsătorită de două ori, cu Richard Cromwell (1945 – 1946) și actorul britanic Peter Shaw (1949 – 2003). A avut trei copii, Anthony, Deirdre şi David.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter