A murit Carmen Galin. Actrița avea 73 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 martie 2021, 17:06
Actrița Carmen Galin s-a stins din viață, vineri, 13 martie 2020, cu doar o zi înainte să împlinească 74 de ani. Vestea a fost făcută publică de folkistul Nicu Alifantis, pe rețelele de socializare.

„Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!” a fost mesajul cântărețului de pe pagina sa de Facebook, însoțit de o fotografie a actriței.

Cine a fost Carmen Galin

Actrița Carmen Galin, originară din Iași, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1967, ca şef de promoţie, fiind studenta profesorilor Sanda Manu, Ion Cojar, Dinu Negreanu şi Mihai Mereuţă. A jucat pe scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1967-1970), Teatrul Naţional din Cluj-Napoca (1970-1975), Teatrul Mic din Bucureşti (1975-1990) şi Teatrul Naţional Bucureşti (1990-1995). Din 1995 s-a retras din luminile reflectoarelor, dar munca ei nu s-a oprit acolo, dedicându-și timpul unor acțiuni umanitare. Ultima dată când a fost văzută la un eveniment public a fost la TIFF, în 2016, la Cluj, unde a primit un premiu de excelență.

1995 a fost anul marilor schimbări pentru Carmen Galin. Tot atunci, actrița s-a căsătorit cu milionarul german Dan Schneider. Căsnicia lor a durat 18 ani, până la moartea soțului ei. Aceasta a mai fost căsătorită cu regizorul Dan Pița, în vârstă de 81 de ani. „Eram foarte cunoscută când l-am cunoscut pe Dan Piţa. Am făcut o călătorie împreună şi pe urmă nu ne-am mai despărţit niciodată 20 de ani”, povestea actriţa, potrivit evz.ro.

Citește și: Tom Hanks are coronavirus. Actorul și soția sa au fost testați pozitiv

Carmen Galin, cele mai cunoscute roluri

De-a lungul carierei s-a remarcat atât pe scenele teatrelor, cât și în cinematografie. Printre acestea se numără roluri precum: acrobata Fanny Marcelloni din ”Saltimbancii“, Cristina din ”Faleze de nisip“ (1983, regia Dan Piţa), Sita, surdomuta din ”Tănase Scatiu“ (1976, regia Dan Piţa), una dintre soţiile profetului, personajul negativ din ”Profetul, aurul şi ardelenii“ (1978), Pica, fiica personajului titular din ”Bietul Ioanide“ (1980, ecranizare după George Călinescu), avocata B. B. Mirea din ”Secretul lui Nemesis” (1987, regia Geo Saizescu), dar şi Electra din ”Trilogia antică“ a lui Andrei Şerban, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter