Zilele gastronomiei ungureşti la Piaţa Pipera în acest weekend

De Diana Zagrean, pe

Piaţa Pipera, unica piaţă privată agroalimentara şi gourmet din bucureşti gâzduieşte între 12- 14 aprilie 2013, zilele gastronomiei ungureşti. Cumparatorii Pieţei Pipera vor avea ocazia să guste din CEA MAI LUNGĂ PLEŞCAVIŢĂ DIN ROMĂNIA – 2 m lungime realizată din 20 kg de carne.
Piaţa Pipera, unica piaţă privată agroalimentară şi gourmet din Bucureşti, situată pe şoseaua Bucureşti Nord nr.14 anunță spectacolul gastronomic şi cultural intitulat – „Zilele Gastronomiei Ungureşti”, ce va avea loc în acest sfârşit de săptămână, 12 – 14 Aprilie. La eveniment vor participa un numar de peste 60 de comercianţi atât unguri cât şi români iar vizitatorii vor avea ocazia să petreacă atât româneşte cu dansuri populare, cântece şi nai dar şi ungureşte pe acorduri de czardas, împreuna cu peste 60 de artişti.

În cadrul evenimentului Zilelor Gastronomiei Ungureşti se va realiza cea mai lungă PLEŞCAVIŢĂ din ROMÂNIA (un tip de chiftea) – care va fi făcută din amestec de carne tocată pusă la dispoziţie de Selgros România.
De asemenea invitaţi de la prestigioase emisiuni culinare împreună cu Grill World România vor face un spectacol gastronomic ad-hoc, realizând o mâncare de post, în cel mai mare cazan omologat din România. Toţi vizitatorii vor avea ocazia să deguste şi să cumpere: Gulyas, Paprikas Langos, Kurtos Kalaks, mezeluri, preparate vânătoreşti , murături şi dulciuri, toate cu specific unguresc.
Vineri, Sâmbătă şi Duminică, 12-13 aprilie, între orele 9.00 şi 19.00 obiceiurile ungureşti şi cele româneşti, tradiţiile şi specialităţile culinare vor fi găzduite de Piaţa Pipera pentru 3 zile.
Zilele gastronomiei ungureşti la Piaţa Pipera în acest weekend

„Vom dansa româneşte şi pe ritmuri de csardas, vom mânca ungureşte, ne vom bucura de spectacole culinare realizate de maeştrii bucătari unguri şi români; vom gusta şi vom cumpăra de la cei mai de valoare producători tradiţionali veniţi special la Bucureşti cu ocazia evenimentului Zilele Gastronomiei Ungureşti”, ne dezvăluie Liviu Stan, Directorul General al Pieţei Pipera.
Evenimentul, realizat de Piaţa Pipera este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Maghiar, Fundaţia Dan Voiculescu şi Grill World România.
„Aceste eveniment este primul din seria de evenimente gastronomice şi culturale ce se vor fi organizate de Piaţa Pipera în decursul anului 2013.”, incheie Directorul General al Pieţei Pipera.
Piaţa Pipera este o piaţă privată agroalimentară şi gourmet, unica de acest tip din Bucureşti – Ilfov.
Situată în partea de nord a Bucureştiului la intersecţia dintre şoseaua Bucureşti Nord şi Pipera – Tunari, mai exact pe şoseaua Bucureşti Nord nr. 14 se desfăşoară pe o suprafaţă de 12,000 m2 şi include piaţa agroalimentara cu 200 de tarabe, 36 de magazine gourmet şi tradiţionale construite în stil franţuzesc precum şi 30 de căsuţe de lemn ce sunt ocupate de producătorii tradiţionali din România.
Piaţa Pipera include de asemenea restaurante, terase, magazine alimentare, fast food şi cofetării precum şi alte zone de agrement şi relaxare.
Piaţa Pipera pune la dispoziţia vizitatorilor 350 de locuri de parcare, gratuită.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter