Victor Țăruș, prezentatorul emsiunii „Pescar hoinar”, de la TVR 2, a murit răpus de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 ianuarie 2021, 14:18

Doliu în lumea televiziunii din România. Victor Țăruș, unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori de la TVR a încetat din viață răpus de COVID-19.

Victor Țăruș, prezentator al emsiunii „Pescar hoinar”, de la TVR 2, a fost editor al revistei „Pescar modern”, cu apariţie neîntreruptă din anul 1990, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv: „Pescuit din Deltă în Carpaţi”, „Pescar începător (La pescuit cu unchiul Virgil)”, „Cu lanseta pe ape de munte”, „Răpitori – ape de şes” şi „Peşte gătit”. De-a lungul carierei în televiziune, Victor Țăruș a realizat documentare de pescuit sportive și a fost protagonistul multor emisiuni tematice, precum și organizator al diverselor concursuri de pescuit.

Anunțul morții sale a fost făcut de Dan Pavaloiu, moderatorul emisiunii „Natura și aventura” de pe TVR 2, care i-a fost prieten și colaborator: „Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Colegii de breaslă și apropiații acestuia și-au exprimat regretul pentru moartea prezentatorului, pe rețelele de socializare.

„Am pierdut un coleg de breaslă, un prieten vechi și drag, pe Victor Țăruș, unul dintre cei mai vechi gazetari și scriitori din lumea noastră, a pescarilor. Virusul pandemic a fost necruțător cu el. A lăsat în urmă o bogată moștenire, o generație de pescari mai bine informați, mai educați și mai îndrăgostiți de natură, scrieri de suflet de mare valoare pentru mulți dintre noi, și o bogată videografie în arhiva TVR. Vreau să cred că acum este alături de prietenul sau Cornel Găina, de la complexul Cormoranul, un loc atât de drag lui, unde de altfel ne-am și întâlnit ultima dată. Dumnezeu să te odihnească Victor și fir întins în Raiul pescarilor!”, a scris Florentin Iuga, pe Facebook.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter