Vaccinare fără programare la toate centrele din țară, începând de vineri, 7 mai 2021

De Unica.ro, pe
De vineri, 7 mai 2021, nu va mai fi necesară programarea în platformă pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Însă prioritate vor avea în continuare persoanele care s-au înscris în prealabil. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, mediul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că din 7 mai 2021, toate persoanele care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 pot merge la centrele din toată țara fără să mai facă programare în platformă, însă prioritate vor avea cei care s-au înscris. În funcție de capacitatea de vaccinare a fiecărui centru, se vor elibera bonuri de ordine pentru cei care se prezintă direct.

„Dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuți pe o listă și să se prezinte în zilele următoare”, a menționat medicul militar, potrivit Digi24.

Cum se va face imunizarea la centrele de vaccinare

Valeriu Gheorghiță a spus și modul după care vor funcționa centrele de vaccinare începând cu data de 7 mai 2021:

  • persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare, în intervalul 08:00 – 20:00;
  • restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00, până la finalul programului, la ora 20:00, fără programare;
  • prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat;

Cei care doresc să se vaccineze fără programare mai au la dispoziție și alte variante, cum ar fi centrele de vaccinare de tip drive-thru, cele din spitalele militare și maratoanele de vaccinare, ce se vor organiza în mai multe orașe din țară.

Citește și: Melinda și Bill Gates au anunțat că divorțează. Ce mesaj au transmis

Jana Kramer și Mike Caussin divorțează. Artista susține că a fost înșelată

Rita Ora, aventură amoroasă cu un regizor hollywoodian însurat

Fiul Alexandrei Dinu, Mario, la un pas de a se accidenta grav

Maraton de vaccinare în București

De exemplu, în perioada 7 – 9 mai, în București vor fi disponibile două locații în care se va desfășura maratonul de vaccinare: Biblioteca Națională și Sala Palatului. Vor fi 50 de cabinete de vaccinare, iar vaccinul folosit va fi Pfizer / BioNTech.

„Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a spus Gheorghiță.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter