“Brad de Crăciun” anti-COVID-19, construit din 19.000 recipiente de vaccin în București

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 11:59

Organizatorul centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Paltul Copiilor din București a fost sancționat cu 90.000 de lei de către Comisarii Gărzii de Mediu pentru autorizarea construirii unui brad din recipiente de vaccin și pentru transportul deșeurilor medicale.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei”, a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Marioara Gătej, potrivit Digi24.ro.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre relaxarea de sărbători și revenirea la măsuri mai dure

Centrul a fost deschis în luna martie a acestui an de Primăria Sectorului 4 București. Compania de transport a primit din partea Agenției pentru Protecția Mediulu o notificare de suspendare a activității până la remedierea problemelor constatate. În notificare se face referire la nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vedere eliminării acestora.

Bradul, construit din 19.000 de doze de vaccin după sute de ore de muncă, a fost postat pe pagina oficială de Facebook Ro Vaccinare.

“🎄 Primul “brad” împotriva COVID-19!  Spiritul Sărbătorilor este prezent și la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor! După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare.

Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție.

Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!”, este mesajul care apare pe Facebook, în dreptul unor fotografii cu bradul atipic.

Autoritățile au demontat bradul, iar recipientele de vaccin, considerate drept deșeuri medicale, au fost eliminate.

„Construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a mai spus Marioara Gătej.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter