Ce spune Alexandru Rafila despre impunerea vaccinării obligatorii în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 09 decembrie 2021, 11:29

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit miercuri, 8 decembrie, la Antena 3, despre obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 în România. Subiectul este dezbătut deja în mai multe țări din Europa. Rafila spune că nu se gândește la introducerea uneie astfel de măsuri pentru că ar duce la o reacție negativă din partea oamenilor cu privire la imunizare.

„Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate. Cred că aici trebuie să existe un echilibru, o informare și o comunicare corectă.  Nu am auzit nicio discuție nici în zona publică, nici în zona politică pe care o frecventez eu despre această obligativitate”, a declarat ministrul Sănătății.

Citeşte şi: Ce spune ONU despre vaccinarea obligatorie: „Vaccinarea forţată nu este acceptabilă niciodată”

Alexandru Rafila îndeamnă populația să se vaccineze și să nu renunțe  la măsurile de protecție cunoscute deja.

„Am un sfat pentru toată lumea: să încerce să-și protejeze vârstnicii sau persoanele cu boli cronice din familie. De multe ori acest lucru se întâmplă în perioada sărbătorilor și ar fi bine ca persoanele să se vaccineze sau să se testeze și dacă constată că sunt infectate să se izoleze.

„Eu nu sunt adeptul acestei abordări. Discuția este mai degrabă direcționată mai spre o anumită categorie de populație care se află într-un risc mai mare să facă forme complicate și la risc de deces. În general persoane peste 60 de ani, la ele se pune problema”, a adăugat Rafila.

Austria a devenit prima țară vestică în care s-a impus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie, în Germania măsurava intra în vigoare începând din 1 februarie 2022, iar Grecia a anunțat că obligativitatea vaccinării va fi exista doar în cazul persoanelor de peste 60 de ani.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter