Austria, prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe

Austria este prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru adulți. Vineri, 4 februarie, președintele austriac Alexander Van der Bellen a semnat legea.

Persoanele care nu vor avea certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document prin care să demonstreze că sunt scutite riscă sa ia amenzi ce pornesc de la 600 de euro. Autoritățile vor începe verificările de la data de 15 martie.

Legea va fi valabilă până în data de 31 ianuarie 2024, iar persoanele nevaccinare ar putea primi o amendă de maxim 3.600 de euro, de până la 4 ori pe an.

Citește și: Cu ce vedetă de la Pro TV a fost Viviana Sposub înainte de a-l cunoaște pe George Burcea

Cristian Boureanu are o nouă iubită. Actrița este cu 24 de ani mai tânără decât el

Actorul Shia LeBeouf va deveni tată pentru prima oară

Paris Jackson: „Nu am avut relații doar cu femei și bărbați”

Excepție de la această lege fac femeile însărcinate și persoanele care nu pot fi vaccinate fără a-și pune sănătatea în pericol. Și cei care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt scutiți, dar numai timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul COVID-19, potrivit CNN.

Austria, care are rata de vaccinare cu două doze mai mare decât media UE de 70,4%, a raportat ieri, 3 februarie, peste 38.000 de cazuri noi de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter