Vacanța elevilor ar putea fi prelungită după Paște. Declarațiile Ministrului Educației, Monica Anisie

De Oana Savin, pe
Monica Anisie, minstrul Educației, a afirmat marți seară că nu va ezita să solicite prelungirea vacanței elevilor după Paște în contextul epidemiei de #coronavirus.

Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi, dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a declarant Anisie la Digi 24.

Citește și: Ce trebuie să știe copiii tăi despre pandemia de coronavirus

Întrebată dacă crede că după Paște va fi prelungită vacanța, ea a răspuns: „Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii și pe studenți”.

Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea”, a precizat ministrul Educației.

Citește și: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Pandemia de coronavirus accelerează!”

În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”, a explicat Monica Anisie.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter