Schimbări la examenele naționale, dacă nu se revine la învățământul clasic

De Unica.ro, pe
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că examenele naționale ar putea suferi modificări, dacă nu se va putea reveni la învățământul clasic. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a afirmat că își dorește întoarcerea la învățământul clasic din semestrul doi al acestui an școlar. Însă, dacă acest lucru nu va fi posibil din cauza pandemiei de COVID-19, ar putea exista schimbări la examenele naționale, pentru a compensa „deficitele” create de învățământul online.

Citește și: Învățământul online, prelungit prin Ordonanță de Urgență. Până când este valabilă

„Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (…)

Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: În Ungaria se redeschid școlile și grădinițele

„De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze”, a mai spus ministrul Educației, potrivit știrileprotv.ro.

Potrivit declarațiilor acestuia, învățământul online ar putea fi prelungit prin Ordonanță de Urgență până în data de 8 februarie 2021.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter