Săptămâna Europeană a Imunizării susţine vaccinarea împotriva HPV

De PR, pe

România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, aşadar vaccinarea împotriva HPV este esenţială.
În Săptămâna Europeană a Vaccinării, ce se desfăşoară în perioada 21 – 27 aprilie, Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România se alătură luptei pentru vaccinare, cu mesajul ”Vaccinarea este un drept fundamental și cea mai bună metodă de prevenție a bolilor infecțioase” .
Conform ultimelor estimări ale Organizației Mondiale a Sănătății, imunizarea salvează anual mai mult de 3 milioane de vieţi în întreaga lume şi protejează multe alte milioane de persoane de suferinţa generată de boli şi dizabilităţi.
Săptămâna Europeană a Imunizării susţine vaccinarea împotriva HPV
Cu toate acestea, în România, cât și în restul lumii, rata vaccinării în rândul populației tinere a scăzut substanțial. Reacția negativă a populației cu privire la vaccinare reprezintă o tendință nouă peste tot în lume și, din nefericire, refuzul vaccinarii se întâlnește în mod frecvent în rândul părinților și al copiilor.
„Publicul înțelege din ce în ce mai greu necesitatea vaccinării, pentru că nu mai vede, în ziua de astăzi, sechele ale bolilor infecțioase grave, precum poliomielita – tocmai datorită faptului că vaccinarea, în ultima jumătate de secol, a fost foarte eficientă. În aceste condiții, nemaiavând exemple care să arate pericolul bolilor infecțioase, publicul nu mai înțelege necesitatea vaccinării”, a spus dr. Cristian Oană, membru al Societății Naționale de Medicina Familiei/ Medicină Generală.
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter