S-au schimbat din nou regulile. În ce localități este obligatorie masca de protecție

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 03 noiembrie 2020, 11:12
În contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri noi de COVID-19, autoritățile ar putea impune restricții mai aspre. În localitățile unde rata de incidență este mai mare, regulile s-ar putea schimba începând de joi, 5 noiembrie. 

Autoritățile ar putea schimba din nou regulile. Dacă până acum masca de protecție era obligatorie în spațiile deschise în localitățile în care rata de incidență depășea 3 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis să propună modificarea acestei măsuri.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Masca de protecție ar putea fi obligatorie în toate județele în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 1,5 la mia de locuitori. Premierul Ludovic Orban a precizat că decizia CNSU va fi transpusă într-o Hotărâre de Guvern care ar trebui adoptată joi, 5 noiembrie 2020.

”Portul măștii reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție împotriva virusului. Este o măsură care până acum nu ni s-a părut suficient de bine justificată”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Libertatea.

”Acum, ni s-a părut că este utilă coborârea pragului până la 1,5. Vom avea ședința de guvern joi, cel mai probabil vom modifica Hotărârea de Guvern privind starea de alertă”, a precizat premierul României.

Potrivit ultimului raport al Grupului de Comunicare Strategică, doar 11 județe au o rată de infectare sub 1,5 la mie: Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Galați, Giurgiu, Gorj, Mehedinți, Olt, Tulcea și Vrancea.

Citește și: COVID-19 în România. Bilanț oficial: 4.041 de cazuri noi și 86 de decese

În urma testelor efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore ( 1 – 2 noiembrie), au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Numărul total a ajuns astfel la 250.704 de cazuri de persoane infectate. 7.153 de persoane diagnosticate au decedat, iar alte 916 sunt internate la ATI.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter