Raed Arafat, legat de expozia cazurilor de COVID-19: „Situația nu e sub control! Cifrele sunt îngrijorătoare”

De Unica.ro, pe

Creșterea numărului de infecții cu SARS-CoV-2 din ultimele 24 de ore îngrijorează autoritățile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că situația pandemică din România a scăpat de sub control.

Citeşte şi: Manager „Matei Balș”: „Au apărut noi manifestări ale noului coronavirus. Sunt îngrijorat!”

„Situația încă nu este sub control, chiar dacă în ultimele zile a fost un trend ușor descrescător, iată că sunt momente în care este depășit recordul din raportările de la ora 13.00. Asta arată că încă mai avem de lucrat împreună ca să menținem situația sub control, să menținem un platou sau o descreștere ușoară, cel puțin în următoarea perioadă. Asta înseamnă automat respectarea regulilor care au fost recomadte sa impuse, de către noi toți, împreună”, a spus Raed Arafat.

Potrivit șefului DSU, scenariul cel mai grav ar fi ca spitalele să rămână fără paturi disponibile în secția de terapie intensivă.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Cifra de 1.500 pentru noi e îngrjorătoare pentru că fiecare cifră, un procent din ea, înseamnă internare în terapie intensivă. La fiecare 1000 de cazuri, aproape 50 ajung la terapie intensivă. Încercam în acest moment să creștem numărul de locuri de terapie intensivă”, a spus el.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter