Raed Arafat, detalii despre incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București: „Nu era secție de Terapie Intensivă”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 29 ianuarie 2021, 11:10
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București. Patru persoane au murit și peste 100 de pacienți au fost evacuați. 

Incendiul de la pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș” din Capitală, o secție unde erau tratați pacienți cu COVID-19, ar fi izbucnit în jurul orei 5 dimineața. Primul apel către 112 s-ar fi efectuat la 5:05, iar primul echipaj ar fi ajuns la spital la 5.14, după cum a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere. Patru persoane și-au pierdut viața și în jur de 120 de pacienți au fost evacuați. Aceștia au fost transferați către alte spitale și în alte corpuri ale spitalului.

Citește și: Incendiu la spitalul Matei Balș din Capitală. Patru persoane au murit

Raed Arafat, detalii despre incendiu la Institutul „Matei Balș” din București

„Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei persoane în salonul în care era incendiul”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a precizat că o a patra persoană a fost resuscitată, însă aceasta a decedat.

„Nu mai avem alte persoane în stare critică decât cei care au avut COVID. Aici vorbim despre un pavilion COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga din partea Poliţiei, din partea Criminalisticii, ISU Bucureşti care urmează să investigheze cauza incendiului asupra căreia la acest moment nu vom specula până nu avem concluzii clare din partea colegilor noştri.

Nu există persoane care au suferit probleme grave, cu excepţia, din păcate, a celor patru decedaţi. Restul persoanelor au fost transferate la celelalte spitale, având în vedere că sunt pacienţi COVID, au nevoie de oxigen şi care au fost transferaţi pentru tratament acolo. Nu mai avem pacienţi cu arsuri, nu mai avem pacienţi cu alte probleme la acest moment din informaţiile pe care le avem. Nu era o secţie de ATI”, a afirmat Arafat, potrivit capital.ro.

Sursă foto: Libertatea/Vlad Chirea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter