Raed Arafat: „Nu vrem vaccinare, nu vrem măști, nu vrem teste după care stăm şi ne mirăm: dar de ce situația e așa?”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 11 ianuarie 2022, 12:12

Raed Arafat a răbufnit într-o emisiune TV și a vorbit despre cei care refuză măsurile de protecție împotriva COVID-19. Șeful DSU a făcut referire în special la părinții care critică sistemul de testare din școli.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și-a spus părerea cu privire la persoanele care nu sunt de acord cu măsurile de siguranță impuse de autorități, iar apoi se miră că s-au îmbolnăvit.

Aşa cum nu vrem vaccinare, nu vrem măşti, nu vrem teste şi după care stăm şi ne mirăm: dar de ce suntem aici, dar de ce aşa e situaţia, dar de ce se îmbolnăvesc atâţia? 

De ce alţii au 70-80-90% vaccinaţi şi noi avem 40-50% vaccinaţi? Din acelaşi motiv: avem teste neaplicate sau cu discuţii asupra lor.

Raed Arafat: „La fiecare lucru încercăm să găsim o mie de motive ca să spunem: nu e bun, nu-l respectăm, nu-l implementăm”

Secretarul de stat MAI este de părere că situația din România este cauzată de dezbaterile interminabile în ceea ce privește eficiența vaccinurilor sau a măsurile de prevenirea a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Pentru că la fiecare lucru încercăm să găsim o mie de motive ca să spunem: nu e bun, nu-l respectăm, nu-l implementăm. Asta nu e nici că certăm pe cineva, nici că reclamăm pe cineva, dar e o constatare în final şi vedem pe toată durata pandemiei că asta a fost la noi: dezbateri peste dezbateri peste dezbateri despre vaccinare, despre măsuri, despre tot şi în final România nici nu a fost ţara care a aplicat cele mai dure măsuri.

Citește și: Dorian Popa, percheziționat de polițiști în Grecia: „Aveau mitraliere”

Sportiva româncă Ana Manea a recunoscut că are o relație cu o femeie

Show-ul „Vocea României” revine la Pro TV

De ce nu mai sunt Alex Velea și Connect-R prieteni

Raed Arafat susține că pentru a face față valul cinci este necesar ca toată lumea să înțeleagă importanța măsurile de siguranță.

Până la valul al patrulea România a putut să ţină sub control situaţia şi uite-ne acuma, suntem în faţa valului al cincilea. Reuşim să convingem oamenii că trebuie purtată masca corect, că vaccinul este în favoarea lor şi este bine să se vaccineze, că testele trebuie făcute pentru că cu asta prevenim răspândirea în şcoli?

Dacă reuşim să-i convingem în ceasul al doisprezecelea despre aceste lucruri, putem să prevenim răspândirea în următoarea perioadă, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter