Raed Arafat, despre cum putem controla răspândirea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe

Experții în sănătate susțint că noua mutaţie a virusului SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie este mult mai contogioasă pentru copii decât variantele precedente și ar putea deveni rapid dominantă.

Dacă până acum, spre deosebiere de adulți, copiii mai puțin predispuși infectării cu noul coronavirus, cercetătorii au observat că noua mutație a tulpinii virusului pandemic este cu până la 70% mai transmisibilă decât restul tulpinilor. Cu toate acestea, continuarea respectării măsurilor de limitare a răspândirii virusului rămâne cea mai bună variantă pentru a controla această tulpină nouă.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii. De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat până acum și tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea cestei tulpini. Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare și probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict”, a explicat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter