Prima televiziune româno – italiană s-a lansat oficial la Roma

De PR, pe

Viceprimarul Romei, Sveva Belviso si senatorul român Mircea Geoană s-au numărat printre invitații la conferinta de presa care a marcat lansarea oficială a primei televiziuni româno-italiene, ROMIT TV.
Printre invitații la gala de lansare a postului ROMIT TV s-au numărat: Sveva Belviso (viceprimarul Romei), Federico Rocca (delegat al primăriei din Roma pe lângă instituțiile europene), senatorul roman Mircea Geoană, Cristian Rizea (președinte al PSD Diaspora), Bogdan Cazaban (ambasadorul României la Vatican), Adina Lovin (însarcinatul cu afaceri în cadrul Ambasadei României la Roma), jurnalistul Radu Soviani, Giuseppe Albeggiani (co-fondator al ETNOCOM).
Au mai fost prezenţi la gala de lansare Emanuele Latagliata, președinte al ROMIT TV Eugen Terteleac (președintele Asociației Românilor din Italia și director de comunicare al ROMIT TV) și Ionuț Pavel (corespondent în România al ROMIT TV), dar și reprezentanți ai presei italiene, jurnaliști de limba română din Italia și mulți alți importanți reprezentanți ai comunității românești din Italia.

Potrivit datelor oficiale, comunitatea română din Italia numără 1.800.000 de oameni, din care 100.000 sunt numai în Roma. Prin densitatea ei, comunitatea românească reprezintă 5% din populația Italiei și este în prezent cea mai mare comunitate etnică din această țară.

În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul dl. senator Mircea Geoană, însărcinatul cu afaceri în cadrul Ambasadei României la Roma, dna Adina Lovin, delegatul primăriei Roma pe lângă instituțiile europene, dl Frederico Rocca, și directorul rețelei de televiziune Rete Oro, dl Umberto Tersigni.
Prima televiziune româno - italiană s-a lansat oficial la Roma
În studiourile ROMIT TV, lansarea a fost marcată printr-o emisiune specială, la care au participat o mare parte din personalitățile prezente la conferința de presă.
 

ROMIT TV, și-a început transmisia pe teritoriul italian la 1 octombrie 2011. Marca a fost creată și înregistrată în urmă cu 75 de ani, în urma acordului semnat în anul 1937, prin care statul italian și cel român au pus bazele unei colaborări în domeniul cinematografic – ce avea să ducă, în 1940, la apariția celebrei case de film și distribuție Cineromit.

La lansarea oficială a postului, audienţa s-a ridicat la peste 580.000 de persoane, cifra care, potrivit estimărilor, se va dubla o dată cu începerea emisiei prin satelit.
Foto:PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter