OMS, avertisment cu privire la reînceperea școlilor: „Copiii pot lua COVID-19, iar unii pot muri!”

De Unica.ro, pe

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt îngrijorați de pericolul unei explozii a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în această toamnă când, teoretic, elevii ar trebui să se reîntoarcă la școală.

Citeşte şi: Medic: „Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Nu că se înbolnăvesc copiii, ci părinții și bunicii lor”

În contextul apropierii momentului redeschiderii școlilor, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că, începând cu vârstă de 12 ani, toți copiii trebuie să poarte mască de protecție, precum adulții, pentru a ajuta la limitarea răspândirii COVID-19.

Purtarea măștii de protecție, în privința copiilor cu vârste curpinse între 6-11 ani, trebuie luată în funcție de factorii de risc.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Sunt date preliminare, dar concluzia e că și copiii pot lua boala, majoritatea fac forme uşoare, dar unii pot face forme grave, iar unii pot muri. Copiii pot transmite virusul, deși rata de infectare diferă. Cei mai mici transmit boala cel mai puţin. Studiile continuă. Deci dacă apare un focar într-o comunitate, acesta se poate extinde în școli. E prioritară prevenirea transmiterii în şcoli”, a explicat Dr.Maria Van Kerkhove, coordonator OMS, potrivit știritvr.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter