O gravidă cu simptome de COVID-19 a murit. Avea 36 de ani

De Unica.ro, pe
O femeie însărcinată, în vârstă de 36 de ani, a murit la Spitalul Județean din Craiova. Tânăra avea simptome de COVID-19 și a fost testată. În așteptarea rezultatelor, starea ei s-a agravat. 

Tânăra din Băilești ar fi fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Filantropia din Craiova după ce a acuzat simptome de COVID-19. Se pare că aceasta avea febră și probleme de respirație. Medicii ar fi cerut transferul ei la Spitalul Județean din Craiova. Cu acordul autorităților și respectarea tuturor procedurilor, aceasta a fost mutată.

Citește și: Cum trec gravidele și proaspetele mămici prin pandemie? Cele mai frecvente întrebări adresate ginecologilor în această perioadă

La unitatea medicală unde a fost transferată i s-a făcut testul pentru COVID-19. În așteptarea rezultatelor, gravida a fost plasată într-o cameră izolată. Starea ei s-a agravat și a intrat în stop cardio-respirator. Atât mama, cât și copilul pe care îl purta în pântece au decedat.

Cazul urmează să fie anchetat de autoritățile competente, potrivit Mediafax.

În prezent, în România au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre acestea, 8.684 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit. 168 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Citește și: Care sunt problemele gravidelor în toiul pandemiei și cum le rezolvă prin telemedicină?

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.892. Dintre acestea, 1.149 sunt internate la ATI.

Sursă foto: Shutterstock.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter