Nelu Tătaru: „Vom avea un vaccin împotriva noului coronavirus în 2021”

Ultimul update Joi, 09 iulie 2020, 14:10

Punerea pe piață a unui vaccin împotriva noului coronavirus ar fi posibilă în prima parte a anului viitor, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul a anunțat că firmele producătoare și Comisia Europeană sunt în contact, astfel încât să asigure stocuri pentru cetățenii statelor UE, inclusiv România. Ministrul Sănătății anticipează că din a doua jumătate a anului viitor, după ce capacitățile de producție vor crește, vaccinul va fi mai ușor de procurat.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Numărul deceselor de COVID-19 va crește simțitor, dar nu revenim acum la starea de urgență”

„Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Legat de creșterea numărului de cazuri de infectări, Tătaru spune că nu se pune problema revenirii la starea de urgență, în schimb este în discuție prelungirea stării de alertă.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„În funcție de gravitatea situației, comitetul de urgență poate propune decretarea stării de urgență și poate înainta președintelui Iohannis această propunere. În acest moment nu este cazul. Problema este dacă trebuie prelungită starea de alertă”, a adăugat ministrul Sănătății.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter