Moderna a dezvăluit cât durează imunitatea după vaccinul său împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 07 ianuarie 2021, 14:07
Compania farmaceutică americană Moderna susține că vaccinul împotriva COVID-19 asigură o imunitate pe termen lung. Evaluarea datelor în ceea ce privește vaccinul nu este însă finalizată. 

Directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel, a declarat că anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna nu se vor pierde ușor.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției”,a declarat acesta.

Citește și: Solistul trupei JukeBox este primul artist vaccinat anti-COVID-19 din România

„Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a adăugat Bancel, potrivit Libertatea.ro.

Directorul a mai spus că vaccinul este eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus care au apărut în Marea Britanie și Africa de Sud, iar compania va demonstra curând acest lucru.

Citește și: Fost manager de spital, confirmat cu COVID-19 după vaccinare

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna a fost autorizat de Comisia Europeană pentru utilizarea în statele membre. Spre deosebire de serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care este deja folosit în țările europene, inclusiv în România, acesta nu necesită depozitare și transport la temperaturi foarte mici. Vaccinul ar fi eficient în proporție de 94%.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter