Jamie Oliver, în centrul unui proces de 1,2 miliarde de dolari pe „mâzgă roz”

Compania Beef Products Inc. a dat în judecată postul ABC News, pe care l-a acuzat că a difuzat o emisiune prezentată de maestrul bucătar Jamie Oliver, în care acesta a criticat carnea de vită procesată produsă de firma americană, numită „mâzga roz”.
Compania americană susţine că postul ABC i-a indus astfel în eroare pe consumatori, făcându-i să creadă că acel produs este nociv pentru sănătate, potrivit Mediafax.
Firma Beef Products Inc. (BFI), care are sediul în statul Dakota de Sud, a solicitat daune de 1,2 miliarde de dolari, susţinând că postul ABC a promovat în emisiunile sale 200 de declaraţii „false, amăgitoare şi defăimătoare” despre un produs a cărui denumire oficială este „carne slabă de vită, fin procesată”, a precizat Dan Webb, avocatul companiei.
În documentele depuse la tribunal săptămâna trecută sunt menţionate şi numele unor persoane în calitate de acuzaţi, printre care se remarcă celebra prezentatoare de televiziune a postului ABC Diane Sawyer şi un specialist în microbiologie de la Departamentul pentru Agricultură care a inventat termenul „mâzgă roz”.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter