Flavio Cotti, fost președinte al Elveției, a murit de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 decembrie 2020, 10:42
Flavio Cotti, fost președinte elvețian, ministru de externe şi de interne, a murit la vârsta de 81, în urma complicațiilor cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2. 

Flavio Cotti, preşedinte al Confederaţiei Elveţiene doi ani, în 1991 şi 1998, a decedat miercuri după-amiază într-un spital din Locarno. Acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar complicațiile cauzate de noul coronavirus i-au adus sfârșitul. Este al doilea fost președinte de stat european care se stinge din viață din cauza virusului SARS-CoV-2, după Valery Giscard d’Estaing, președintele Franței între anii 1974 și 1981.

Citește și: Spitalul Victor Babeș: O femeie cu COVID-19 a murit după ce a fost accidental deconectată de la aparate

“Cu mare tristeţe am aflat despre decesul lui Flavio Cotti (…) Spiritul său politic va rămâne pentru totdeauna în Departamentul Afacerilor Externe”, a scris pe Twitter actualul şef al diplomaţiei de la Berna, Ignazio Cassis, potrivit ticinonews.ch.

Citește și: Fostul președinte francez Valery Giscard d’Estaing a murit din cauza COVID-19

Fostul consilier federal, Flavio Cotti avea studii juridice și și-a început cariera politică la Consiliul comunal din Locarno. Apoi a petrecut 12 ani în guvernul federal de la Berna, între 1987 şi 1999. Acesta a susținut aderarea Elveției la Uniunea Europeană, însă alegătorii au respins integrarea. 

Sursă foto: Profimedia

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter