Elveția internează pacienți cu COVID-19 doar cu semnătură că nu vor fi reanimați

În Elveția, medicii îi îndeamnă persoanele vulnerabile la COVID-19 să-și declare în avans dorințele privind sfârșitul vieții în scopul reducerii presiunii asupra secțiilor de Terapie Intensivă din spitale.

Anumite organizații pentru vârstnici consideră acest apel excesiv, dar doctorii spun că este necesar pentru că locurile la ATI sunt limitate.

Alexandru Dobrinov, medic român stabilit în Elveția, spune că astfel de reguli au fost deja stabilite înainte de pandemie.

Citeşte şi: Sfaturi pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia, fără risc de infectare cu noul coronavirus

„Este vorba despre dispoziții de sfârșit de viață, este un formular care se trimite familiilor și persoanelor în vârstă în care să menționeze dacă, în caz de reanimare, doresc să fie reanimate. Regulile se aplică și pentru pandemie. Dacă persoanele ajung la terapie intensivă, a devenit o obligație să spui clar acest lucru. Ține de pragmatism, săptămâna trecută, locurile la ATI erau extrem de limitate, pacienții erau duși cu elicopterul dintr-un spital în altul și trebuiau să spună dacă acceptă sau nu că nu vor fi reanimați în caz de necesitate. Acum, situația s-a mai relaxat, deoarece este carantină în fiecare canton. Este un pragmatism elvețian.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

În Elveția există societăți – una dintre ele se numește Exit – unde se plătește o sumă forfetară, iar persoana poate fi chemată într-un moment al vieții și să ceară o injecție letală, este vorba despre sinuciderea asistată. Aceste societăți sunt în Elveția de peste 20 de ani, este o noțiune acceptată public la un moment dat. Îți poți decide soarta și că, dată fiind starea înainte de a fi internat, preferi ca în cazul că ai nevoie de reanimare să nu fii reanimat”, a povestit medicul, la Digi24.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter