Drama unei jucătoare de tenis care a fost în Top 5 mondial: „M-a bătut până am leșinat”

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 15 noiembrie 2017, 16:55
La începutul anilor 2000, Jelena Dokic era noua senzație a tenisului feminin, după ce izbutise la doar 16 ani

să o învingă în primul tur la Wimbledon pe celebra Martina Hingis. A fost locul 4 WTA, dar cariera sa a fost marcată de relația teribilă cu tatăl ei, Damir, care i-a fost și antrenor.

Acum în vârstă de 34 de ani, fosta sportivă a povestit într-o carte autobiografică faptul că tatăl ei a abuzat-o atât fizic, cât și mental.

Totul a început când avea doar 6 ani, iar Jelena și-a amintit de bătăile pe care le-a îndurat de la propriul tată de-a lungul timpului.

„M-a bătut foarte rău. Totul a început din prima zi în care am jucat tenis şi a continuat. Aceste lucruri se întâmplau aproape în fiecare zi. Situaţia emoţională mă speria mai tare. La un moment dat, sinuciderea părea singura opţiune. Nu era vorba doar de durere fizică, dar şi de cea psihică. Când ai 11-12 ani şi auzi asemenea vorbe. A fost partea cea mai dificilă”, a dezvăluit fosta jucătoare de tenis în cartea sa.

Dokic a specificat şi că cea mai mare bătaie primită de la tatăl ei a lăsat-o inconştientă. Totul s-a întâmplat în anul 2000. după o înfrângere în primul tur, suferită la Montreal.

„Este o amintire neplăcută care mă va urmări mereu. Am leşinat şi am căzut. M-a bătut foarte rău. Cu cât jucam mai bine, cu atât lucrurile se agravau. Acesta e lucrul pe care nu îl puteam înţelege”, a mai scris Dokic.

Un alt moment dificil din viața ei s-a petrecut când avea 17 ani și a jucat în semifinala turneului de juniori de la Wimbledon. Dokic a pierdut meciul în fața jucătoarei Lindsay Davenport, motiv pentru care tatăl ei i-a interzis să se întoarcă în camera de hotel în urma acestui eșec.

Jelena Dokic este născută din tată sârb şi mamă croată, dar din 1994 familia a emigrat în Australia, ca urmare a războiului civil din fosta Iugoslavie. A renunțat la sportul alb în 2014 și are în palmeras 6 titluri WTA și o semifinală la Wimbledon.

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter