Cum dezinfectezi telefonul, ca măsură de prevenție împotriva coronavirusului

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 13:15

În plină criză creată de situația coronavirusului, fiecare dintre noi trebuie să ia toate măsurile de prevenție pentru limita, pe cât posibil, șansele infectării cu acest virus care face, zilnic, zeci de victime în întreaga lume. Potrivit ultimelor cercetări știintifice, coronavirusul poate rămâne și rezistă până la 4 zile pe suprafețe, crescând astfel riscul de transmitere în rândul persoanelor care iau contact cu ele  și apoi își ating fața.

Citeşte şi Coronavirus se transmite la o distanță de 4,5 metri, rezistă 30 de minute în aer şi 4 zile pe suprafeţe

Cum telefonul este un obiect nelipsit din activitatea zilnică a oricărui om, este recomandat să-l igienizăm constant, ca măsură de prevenție împotriva Covid-19.

Marile companii de telefonie mobilă au venit în ajutorul utilizatorilor cu o serie de sfaturi pentru curățarea și igienizarea smartphonului. În acest sens, cei de la Apple recomandă folosirea unei soluţii de alcool izopropilic cu o concentraţie de 70% pentru igienizarea dispozitivului mobil sau folosirea șervețelelor dezinfectante pentru curățarea aparatelor, potrivit businessinsider.com

OMS a declarat pandemie de coronavirus!

Când folosesc astfel de soluții, utilizatorii trebuie să decupleze smartphone-ul din priză și să evite urmele de umezeală de pe dispozitiv. Reprezentanții Apple atrag atenţia că produsele de curăţare pot fi folosite doar pe ecran şi pe tastatură sau pe spatele dispozitivului. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că  umezeala nu trebuie să pătrundă sub nicio formă în interiorul aparatului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter