Cum vom petrece sărbătorile pascale anul acesta. Anunțul lui Raed Arafat

Ultimul update Luni, 15 martie 2021, 10:01

Anul acesta, Paștele Ortodox va fi pica pe data de 2 mai. Cum, în ultimele săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în mod îngrijorător, tot mai mulți români se întreabă ce restricții pregătesc autoritățile pentru noaptea de Înviere.

Raed Arafat, șeful Departamentului Situațiilor de Urgență (DSU), spune că este încă devreme pentru a vorbi despre cum vom petrece sărbătorile pascale pentru că situația epidemiologică se schimbă de la o zi la alta.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere. Sperăm că nu (n.r. – vor fi luate măsuri precum cele de anul trecut). Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat, a explicat șeful DSU, la Digi24.

Citeşte şi: Cori Grămescu: Cum putem mânca orice ne dorim de Paște fără să ne îngrăsăm

Anul trecut, în contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile îndemnau românii plecați la muncă în străinătate să nu se întoarcă în România cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz”, declara Iohannis, în martie 2020.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter