Criza coronavirusului: Cu cât se vinde drojdia „la negru”

De Raluca Vițu, pe

Inspectorii ANAF, cei de la Consiliul Concurenței și ANPC au început demararea unor controale în magazine pentru a-i depista pe cei care vând produse la un preț nejustificat în contextual crizei provocate de pandemia cu coronavirus.

În urma controalelor, autoritățile au descoperit că prețul unor alimente de bază cum ar fi pâinea, zahărul sau carnea au crescut semnificativ în comparație cu luna trecută. Iar drojdia, care era până acum unul dintre cele mai ieftine produse alimentare, dar și spirtul, și-au triplat prețul în anunmite magazine.

Potrivit stirileprotv.ro, printr-un anunț postat pe internet, un tânăr din Bistrița anunța că vinde drojdie cu 7 euro/pachetul, un preț de șase ori mai mare decât era până la începerea epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Coronavirusul crește prețul alimentelor. ANPC cere plafonarea prețurilor

Dar prețurile au crescut în mod considerabil și la spirt (200 ml – 2.9 lei), la măștile medicale care se vând cu 20 de lei/bucata, precum și la pâinea alba feliată (de la 1.60 la 2 lei) sau la legume (prețul roșiilor a crescut de la 7 lei la peste 9 lei).

Potrivit autorităților, sancțiunile sunt pe măsura cresșterilor exaggerate a prețurilor.

„Sunt creșteri exagerate la măști, dezinfectant. Sunt investigații în curs deja. Amenda este foarte mare, 10% din cifra de afaceri din ultimul an”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter