Ingredientul secret, folosit de Anna Lesko pentru cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Joi, 19 ianuarie 2023, 17:41

Rețeta Annei Lesko pentru cornulețe. Pe lângă pasiunea pentru muzică, Anna Lesko se pricepe foarte bine și la bucătărie. Cântăreața împărtășește experiența ei gastronomică cu fani, în clipurile pe care le postează pe internet.

Pe contul ei de YouTube, Anna Lesko postează frecvent diverse rețete. De la dulciuri, la mâncăruri pentru evenimente de sărbătoare și până la simple gustări, artista le arată tuturor cum arată pentru ea o gustare perfectă.

Rețeta Annei Lesko pentru cornulețe cu untură

Pentru umplutura cornulețelor, Anna Lesko folosește gem de prune, nucă și un ingredient secret care dă savoare compoziției.

Ingrediente:

  • 400-500 grame untură
  • 500 grame smântână
  • zahăr pudră
  • nucă
  • un ou
  • gem de prune
  • vișină în propriul ei suc

Prepararea aluatului:

Se cerne făina, iar ulterior într-un bol spațios se adaugă untura. Aceasta trebuie să fie la temperatura camerei. Se adaugă apoi smântâna și oul.

Citește și: Rețeta de cozonac a lui chef Sorin Bontea. Care este secretul ca să iasă pufos și aromat

La acest amestec se adaugă un praf de sar, iar ulterior, treptat, făina cernută. Se amestecă totul și se frământă aluatul până capătă o textură potrivită pentru a putea fi întins. Aluatul se porționează, iar ulterior se pune la frigider, unde va sta pentru 30 de minute învelite în folie alimentară.

Aluatul se scoate de la frigider și se întinde, cu ajutorul unui făcăleț, cu grijă pentru a nu se rupe. Se taie apoi cu ajutorul unui cuțit, în bucăți egale, după care în mijloc se pune umplutura și se înfășoară

Ingredientul secret folosit de Anna Lesko

Pentru umplutură

Gemul de prune se amestecă cu nuca, iar apoi se adaugă ingredientul secret folosit de Anna Lesko, vișina în sucul propriu.

Citește și: Sorin Bontea dezvăluie secretul celor mai gustoase sarmale pentru masa de Crăciun: „Rețeta e de la mama”

Cornulețele se pun la copt, în cuptorul încins la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute, până când aluatul își schimbă puțin culoarea.

Desertul se trece apoi prin zahărul pudră și se poate servi alături de cei dragi, lângă o ceașcă cu ceai.

Sursă fotografie: Captură video YouTube Anna Lesko

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter