Copil de 4 ani în comă, după o vizită la stomatolog

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 11 februarie 2020, 16:37
Un copil în vârstă de 4 ani a intrat în comă după ce a mers la stomatolog. Acesta a început să se simtă rău imediat după ce i s-a făcut anestezie. 

Potrivit Mediafax, care citează surse din rândul anchetatorilor, copilul împreună cu mama sa au mers luni seara la o clinică privată din Pitești pentru o intervenție stomatologică, sub anestezie. La scurt timp, starea lui s-a agravat, iar o asistentă a sunat la 112.

Micuțul a intrat în comă și a fost dus la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde medicii au încercat zeci de minute să îl stabilizeze. De aici, el a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Potrivit Ministerului Sănătății, se pare că acest cabinet de stomatologie nu avea autorizație pentru a face anestezie totală. Practic, copilului i s-a făcut anestezie totală, cu toate că acest cabinet nu avea voie, conform autorizației de funcționare, să facă anestezie totală, dacă nu deține și o secție ATI (Anestezie Terapie-Intensivă).

Clinica a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Argeș cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația de funcționare, notează Hotnews.

Potrivit reprezentanților spitalului Grigore Alexandrescu, copilul se află în stare gravă. Acesta este internat la reanimare, intubat și ventilat mecanic. Micuțul a fost resuscitat după un stop cardio-respirator, suferit la clinica de stomatologie.

Sursă foto: 123rf.com, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter