Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi deschise și de Paște

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 26 aprilie 2021, 15:29
Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi deschise atât în prima zi, cât și în a doua zi de Paște, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi deschise în prima și a doua zi de Paște, 2 – 3 mai 2021, a anunțat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, potrivit informaţiilor oferite de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV)

„Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, săptămână care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. (…) Vă doresc un Paşte luminat şi multă sănătate!”, a transmis ministrul Sănătăţii, potrivit Digi24.

Fără restricții în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, 2 – 3 mai 2021, circulația va fi permisă între orele 22.00 și 05.00 pentru persoanele care merg la slujbele religioase. De asemenea, acestea nu vor fi nevoite să completeze declarație pe proprie răspundere.

Citește și: De ce nu poartă Gabriela Cristea verighetă. I-a admis Cristinei Șișcanu

Fiica Ginei Pistol și a lui Smiley, surprinsă într-o ipostază haioasă. Cum au reacționat fanii

Ce mănâncă Oana Roman de când a slăbit

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci și în societate. Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică” a declarat recent președintele Klaus Iohannis.

„Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică. Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile. Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări”, a adăugat Klaus Iohannis.

Pentru a se evita aglomerarea, credincioșilor li se recomandă să participe la sfintele slujbe săvârșite la unitățile de cult de care aparțin din punct de vedere teritorial (biserica parohială). În curtea bisericilor vor fi locuri individuale special marcate. Pentru a continua slujba de Înviere, preoții vor intra în biserică împreună cu credincioșii, numai în limita spațiului disponibil și cu respectarea strictă a regulilor de protecție sanitară.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter