Ce spune Raed Arafat despre persoanele care vor refuza vaccinul anti-COVID-19

De Unica.ro, pe

În România a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 și deși acest vaccin este, potrivit experților în sănătate, singura modalitate prin care vom putea scăpa de pandemie, există mulți sceptici care nu cred în vaccin și care vor refuza să le fie administrat.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat recent că persoanele care refuză vaccinarea anti-COVID-19 nu vor fi discriminate de autorități în România, dar ei s-ar putea confrunta cu anumite restricții în dacă doresc să plece în alte țări.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Nu înseamnă (vaccinarea – n.r.) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a explicat şeful DSU, sâmbătă seara, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi: Cu ce efecte secundare se confruntă pacienții vindecați de COVID-19

Raed Arafat a adăugat că este nerăbdător să se vaccineze personal și a subliniat faptul că aspectul esențial al vaccinării anti-COVID-19 este că dacă o persoană va face după vaccinare forme uşoare de COVID-19, nu se va mai ajunge la forme severe, la sechele pulmonare sau la alterarea iremediabilă a altor organe.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter